Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ:«Κανείς δεν είναι τέλειος. Ημασταν ΚΚΕ και μάλιστα σκληροπυρηνικοί»!Πάνε μερικά χρόνια από τότε, αλλά μετά από τις νέες φοβερές επιδόσεις του ανδρός, ξαναγίνεται επίκαιρο:
Υπό μορφήν εξομολογήσεως, εν έτει 2003, το μέγα στέλεχος του «εκσυγχρονισμού» και κατοπινό υπόδειγμα πολιτικού ανδρός της εποχής της τρόικας, ο κύριοςΑνδρέας Λοβέρδος, είχε δηλώσει σε ιλουστρασιόν - ασορτί με τις γραβάτες του - περιοδικό:
«Κανείς δεν είναι τέλειος. Ημασταν ΚΚΕ και μάλιστα σκληροπυρηνικοί»!
Να, λοιπόν, που κάποτε ακόμα κι ένας κοτζάμ Λοβέρδος, είχε υπάρξει... ατελής. Ηταν τότε που ήταν στο ΚΚΕ. Αλλά μετά άρχισε η πορεία του κυρίου Λοβέρδου προς την... τελειότητα.
Και καθόλου δεν αμφιβάλλουμε: Η τέτοια πορεία του Λοβέρδου (προς την τελειότητα) μόνο μετά το ΚΚΕ θα μπορούσε να ξεκινήσει.
Τόση αυτογνωσία ο κ. Λοβέρδος.
Και πώς να μη μνημονεύσεις τον Ερικ Χομπσμπάουμ. Αυτός ο μεγάλος ιστορικός της εποχής μας, όταν είχε ρωτηθεί ποιους απεχθάνεται σήμερα πιο πολύ, απάντησε:
«Τους πρώην κομμουνιστές, που γίνανε φανατικοί αντικομμουνιστές»...
Πάντως - μεταξύ μας - ο κ. Λοβέρδος δεν έχει λόγο να ανησυχεί ότι η παραπάνω παρατήρηση τον αφορά.
Αφ' ενός, διότι ο Χομπσμπάουμ δε θα ασχολείτο ποτέ μαζί του.
Αφ' ετέρου, διότι ο κύριος υπουργός ούτε καν αντικομμουνιστής της προκοπής δεν μπορεί να γίνει. Ακόμα και γι' αυτό - δυστυχώς για τον κύριο υπουργό - χρειάζεται ένα κάποιο «επίπεδο». Το οποίο δεν αποκτάται όση σοβαροφάνεια κι αν υποκριθεί κανείς στις τηλεοπτικές του πασαρέλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου