Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Για την εκμίσθωση κτημάτων του Δήμου Μεσολογγίου


                         ΔΗΜΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Το πρώτο από τα θέματα της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 31/1/2014 ήταν : «Απευθείας εκμίσθωση δημοτικών αγροτεμαχίων στο Δ.Κ Κατοχής».
Η εισήγηση της δημοτικής πλειοψηφίας ήταν , απευθείας εκμίσθωση 1163,83 στρεμμάτων σε δυο συνεταιρισμούς αγροτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Στον Β’ Συνεταιρισμό Μεσολογγίου το 20% και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ», το 80% των προς εκμίσθωση στρεμμάτων. Στην εισήγηση επίσης υπήρχε νομική αιτιολόγηση για την «απευθείας μίσθωση» όπως και η απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κατοχής η οποία ήταν σύμφωνη με την απευθείας ανάθεση κατά προτεραιότητα στο νεοσύστατο αγροτικό συνεταιρισμό με την επωνυμία «ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ».
Ακόμη υπήρξε η αιτιολόγηση ότι ο Συνεταιρισμός με την επωνυμία «ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ», απαρτίζεται από 40 περίπου ακτήμονες της Κατοχής ενώ ο Β’ Συνεταιρισμός Μεσολογγίου απαρτίζεται από 4 μέλη καταγόμενα από την Κατοχή και 8 μέλη που είναι μόνιμοι κάτοικοι Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Επίσης ότι Β’ Συνεταιρισμός Μεσολογγίου καλλιεργεί τα συγκεκριμένα κτήματα περίπου 18 χρόνια τώρα.
Στο δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του ΤΡΙΚΑΡΔΟΥ και μίλησε εκπρόσωπός τους όπως επίσης τοποθετήθηκε και εκπρόσωπος (δικηγόρος) του Β συνεταιρισμού Μεσολογγίου.
Ο Μαργαρίτης Θόδωρος (εκλεγμένος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ) , τόνισε ότι πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε ανάμεσα στην απευθείας ανάθεση των αγροτεμαχίων σε ακτήμονες και μικροκληρούχους και στη δημοπρασία . Η δημοπρασία πρέπει να αποκλειστεί γιατί υπηρετεί τους νόμους της «αγοράς» όπου ο πλούσιος κτηματίας τα παίρνει όλα αυξάνοντας τα κέρδη του, αποκλείοντας όλους τους άλλους που τους καταδικάζει σε ανέχεια και φτώχεια.
Άρα, απευθείας ανάθεση, αλλά σε ποιους;
Σαφέστατα η ανάθεση πρέπει να γίνει στον «ΤΡΙΚΑΡΔΟ» εξολοκλήρου κατά 100% με την υποχρέωση ότι μπορούν να γραφτούν ακόμη και τώρα ακτήμονες και μικροκληρούχοι της ΚΑΤΟΧΗΣ και να γίνουν μέλη του. Έτσι ο δήμος βοηθά, λίγο, τους ακτήμονες για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης η πρόταση του Μαργαρίτη Θ. ήταν η εξής: «Απευθείας ανάθεση, δωρεάν, στον «ΤΡΙΚΑΡΔΟ» εξολοκλήρου κατά 100% με την υποχρέωση ότι μπορούν να γραφτούν ακόμη και τώρα ακτήμονες και μικροκληρούχοι της ΚΑΤΟΧΗΣ και να γίνουν μέλη του».
                    

               Μαργαρίτης Θόδωρος
δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «ΛΑΪΚΗ     ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

                       ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 5/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου