Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ



Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και της περιοχής βρίσκονται τον τελευταίο καιρό μπροστά σε μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που σαρώνει όλα τα δικαιώματά τους, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες τις προηγούμενες δεκαετίες. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – το ΔΝΤ – η ΕΕ, με την συμπαράσταση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών κλπ, έχουν κηρύξει κυριολεκτικά τον πόλεμο ενάντια στο λαό και τον οδηγούν στην πτώχευση με την διαδικασία του μνημονίου.

Η ανεργία φουντώνει και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη για τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων.
Όλο και πιο πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Η φτώχεια και η εξαθλίωση γενικεύονται, παίρνουν μόνιμα χαρακτηριστικά.  
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δήμου Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ θεωρεί καθήκον της να καταθέσει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο μια δέσμη μέτρων, που θα ανακουφίσουν εκατοντάδες άνεργους, προσωρινά απασχολούμενους, χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, νέους που η ανεργία συνθλίβει τα όνειρά τους.
Επομένως είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική η ανάγκη λήψης μιας σειράς άμεσων μέτρων οικονομικής ανακούφισης, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά του δήμου.
Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ να αποφασίσει:
  1. Την άμεση πληρωμή των εργαζόμενων στο ΧΥΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καταβάλλοντας όλα τα χρωστούμενα στον οργανισμό διαχείρισης που ξεπερνούν το ποσό των 1.300.000 ευρώ.( έχουν απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες).
  2. Την άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες του διευρυμένου δήμου.
  3. Απαλλαγή από 1/1/2011, όλων των ανέργων, των προσωρινά απασχολούμενων, των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, που έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ, από την υποχρέωση της πληρωμής πάσης φύσεως δημοτικών τελών.
  4. Μείωση κατά 30% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜ, από 1/1/2011, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ιδιαίτερα σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.
  5. Καμία απόλυση συμβασιούχου από το δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  6. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για όλους τους γονείς, να χρηματοδοτηθούν οι παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επιπλέον, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων με κάθε τρόπο ψηφίσματα, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κ.λ.π για:
  • Χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ανεργίας 1.120 €, σε όλους τους ανέργους και για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. 
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, απλήρωτος από τη δουλειά του, καθώς και για εργαζόμενους, συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους με μηνιαίο μεικτό εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ.
  • Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
  • Την άμεση κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ και κάθε άλλης πληρωμής στα Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες σε όλο το λαό.
  • Δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών του ΤΕΙ.
                                                                                                  ΓΕΝΑΡΗΣ   2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου