Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Ε.Κ.Α.: ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ                ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

                               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 & ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011


Δε δεχόμαστε τα μέτρα και την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. και κεφαλαίου που με τη στήριξη Ν.Δ. – ΛΑΟΣ, των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, μας θέλουν άνεργους , φτωχούς και εξαθλιωμένους.
Δε συναινούμε στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων.
Λέμε ΟΧΙ στα «χαράτσια» και τη φοροληστεία , στην αφαίρεση κάθε εργασιακού δικαιώματος και του δικαιώματος να ζούμε με αξιοπρέπεια...
Εμείς οι εργαζόμενοι δε δημιουργήσαμε καμιά κρίση, 
την κρίση τη δημιούργησαν οι πλουτοκράτες και τα μονοπώλια με τις κυβερνήσεις τους, φουσκώνοντας με υπερκέρδη τα ταμεία τους και σε εποχές ανάπτυξης και σ’ εποχές κρίσης. 
Είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και δεν είναι κρίση χρέους, κρίση διαχείρισης , όπως επιχειρούν να μας πείσουν . Γι’ αυτό άλλωστε αγκαλιάζει πολλές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα.Με τα μέτρα που παίρνονται θέλουν να εξασφαλίσουν αύξηση στα υπερκέρδη της πλουτοκρατίας και την παραπέρα στήριξη του σάπιου συστήματος. Αυτά προβλέπονται στη συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ- ΣΥΝ, στη συνθήκη της Λισσαβόνας , στη «Λευκή Βίβλο» κ.α. και στηρίχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια από την πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε- ΑΔΕΔΥ στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων για «ανάπτυξη» .Κανένα χρέος δεν αναγνωρίζουμε, να διαγραφεί όλο, να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.
Συνάδελφοι, τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν τέλος,θα συνεχιστούν, θα μας τα πάρουν όλα : συλλογικές συμβάσεις, μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές παροχές, ασφάλιση, υγεία, παιδεία κ.α. Γι’ αυτό :
Αγωνιζόμαστε μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για την ανατροπή των μέτρων και της πολιτικής που τα επιβάλλει.
Δεν πληρώνουμε άλλο για να αυξάνουν τα κέρδη τους 
οι πλουτοκράτες και οι λεγόμενοι δανειστές.
Αγωνιζόμαστε για να έχουμε δουλειά και όχι ανεργία. 
 Για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, για περιφρούρηση εφαρμογήκαι επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και επιδόματα, για απαγόρευση των απολύσεων.
Για να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γης.
Για φιλολαϊκή – αντιμονοπωλιακή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό , κοινωνικοποίηση των μεγάλων μέσων παραγωγής με βασικό στόχο τις ανάγκες της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων και όχι των μονοπωλίων .

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 9,30 π.μ. & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 10,30 π.μ. στην Πλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                                                 Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου