Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

«ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ»
αναδημοσιεύουμε σχόλιο της αναγνώστριας του blog katia anastasiou :


Ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό, που αποτελεί πολύτιμο «εργαλείο» ώστε να κατανοήσουμε όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και γιατί συμβαίνουν. Πρόκειται για μελέτη με σπάνια πολιτική τεκμηρίωση, όπου μέσα από αδιάσειστα στοιχεία κατεδαφίζονται ένας προς ένας οι μύθοι των « πραιτοριανών» των Μνημονίων.
Το βιβλίο του Μπογιόπουλου σέβεται τον αναγνώστη. Είναι γραμμένο από μια πένα «δροσερή» που δεν επιδιώκει να εντυπωσιάσει, αλλά να ενημερώσει, να εξηγήσει, να αποδείξει και να προτείνει λύση. Γιατί - όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας - «λύση υπάρχει».
ΚΡΙΤΙΚΕΣ
«Διπλά εξαιρετικό, με πολυεπίπεδη ανάγνωση. Από τη μια είναι ένα θαυμάσιο αρχειακό corpus και από την άλλη μια διεισδυτική ανάλυση των νόμων της. Το βιβλίο τιμά, εκτός από το μεγαλείο της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, τη δημοσιογραφία την ίδια».

Γιώργος Σταματόπουλος, «Ελευθεροτυπία»,
6/7/2011
«Πολύ προσιτό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο για τον αναγνώστη που αναζητά να μάθει τι συμβαίνει με την σημερινή κρίση».

Δημήτρης Καζάκης, seisaxthia.blogspot.com,
29/7/2011
«Ο Νίκος Μπογιόπουλος δεν γράφει για τους οπαδούς της άποψής του, ούτε για την δική του προσωπική αυτοεπιβεβαίωση. Γράφει για τον απλό κόσμο. Γράφει για όλους».

Χρήστος Κάτσικας, www.alfavita.gr,
8/8/2011
«Μια βαθιά προσέγγιση της σημερινής κρίσης με πολιτική τεκμηρίωση, πάθος και μια γλώσσα που δυστυχώς δεν τη μιλάνε, ούτε τη γράφουν πολλοί δημοσιογράφοι στις μέρες μας».

Γιώργος Κουβαράς, «Ελεύθερος Τύπος»,
18/7/2011
«Ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο»

«Real News», 23/24/7/2011
«Για τους λάτρεις τόσο του ρεαλιστικού και τεκμηριωμένου λόγου όσο και της. ουτοπίας»

«Το ΠΟΝΤΙΚΙ», 21/7/2011
«Το βιβλίο έχει τη φρεσκάδα ενός άρθρου ή ρεπορτάζ»

Νίκος Παπαδημητρίου, «Free Sunday», 23/07/2011
«Σοβαρή προσφορά το πλήθος των στοιχείων που προσκομίζει. Η εκλαϊκευτική ικανότητα του Ν. Μπογιόπουλου καθιστά το βιβλίο προσβάσιμο όχι μόνο στον διανοούμενο, αλλά στον οποιονδήποτε αναζητά απεγνωσμένα τη χειροπιαστή και λυτρωτική ανασκευή της άθλιας παραπληροφόρησης».

Δημήτρης Γρηγορόπουλος, «ΠΡΙΝ»,
14/8/2011
«Εξαιρετικά τεκμηριωμένο βιβλίο»

Νίκος Κοτζιάς, «Αξία», 3/9/2011
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου