Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Βραβεύουν αυτούς που αιματοκυλούν λαούς

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

   Ανακοίνωση με αφορμή το βραβείο στον Γάλλο   Πρόεδρο Ολάντ, που ηγείται της ιμπεριαλιστικής    επέμβασης στο Μάλι


             Γάλλοι στρατιώτες στο Τιμπουκτού του Μάλι


             


Με αφορμή την προκλητική βράβευση του Φρανσουά Ολάντ από υπηρεσία της UNESCO η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει τη «βιομηχανία βραβείων ειρήνης» σε ιμπεριαλιστές. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει χαρακτηριστικά: 

«Μετά τον Μπ. Ομπάμα, ο οποίος βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης πριν καν αναλάβει για 1η φορά τα προεδρικά του καθήκοντα, για τις προεκλογικές του δηλώσεις και προθέσεις και στη συνέχεια η πρόσφατη απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έρχεται τώρα η UNESCO να βραβεύσει τον "ευαίσθητο φιλειρηνιστή" Ολάντ, το "νέο άνεμο" που πνέει στην Ευρώπη, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους άλλους φιλοευρωπαίους, για την πολύτιμη συνεισφορά του στην ειρήνη και τη σταθερότητα της Αφρικής.
Τον βραβεύουν για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι, που έγινε κάθε άλλο παρά για την ειρήνη και τ' ανθρώπινα δικαιώματα. Η επέμβαση αυτή και τα "μπράβο" που εισέπραξε η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, γιατί ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που έστειλε στρατιωτικούς εκπαιδευτές στο Μάλι, έγινε με στόχο την προώθηση των γαλλικών μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην Αφρική.
Η βράβευση αυτή, που όταν καθοριστεί το πού και πότε θα γίνει, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς ή κάποιος εκπρόσωπός του, σίγουρα θα τρέξουν να πιάσουν στασίδι στην τελετή απονομής, ανακοινώνεται 2 μέρες μετά την επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα και τις προκλητικές δηλώσεις Σαμαρά - Ολάντ, μία μέρα πριν την πανελλαδική απεργία (20 Φλεβάρη) ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενόψει ιδιωτικοποιήσεων σε ενέργεια, νερό, μεταφορές κι ό,τι άλλο έχει απομείνει, ενόψει της συντριβής όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Ο κ. Ολάντ δεν παρέλειψε φυσικά να δηλώσει την επιθυμία του για τη συνδιαχείριση της ΑΟΖ και του ορυκτού πλούτου της χώρας μας και πρόσθεσε ότι δεν ήρθε με σκοπό να πουλήσει εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά μόνο για να νοικιάσει μερικές πολεμικές φρεγάτες!!!
Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τον ευτελισμό των βραβείων ειρήνης και την απονομή τους σε αυτούς που αιματοκυλούν το λαό του Μάλι και πρωταγωνιστούν στο σχεδιασμό που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και αιματοκυλούν τους λαούς.
Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή της ελληνικής τρικομματικής κυβέρνησης στους παραπάνω σχεδιασμούς και καλούμε τον ελληνικό λαό να γυρίσει την πλάτη του στον Ολάντ και σε κάθε Ολάντ καθώς και σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες για το "νέο άνεμο" Ολάντ και τη συμμαχία των χωρών του Νότου.
Καλούμε τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, συντονισμένα, με το υπόλοιπο ταξικό κίνημα να εντείνουμε την πάλη μας για αποδέσμευση απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου