Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών συνδιαλέγεται με τη Χρυσή Αυγή


Η περίπτωση της εφόδου Χρυσαυγιτών κατά μεταναστών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη την περασμένη βδομάδα δεν ήταν μεμονωμένη, αλλά φαίνεται να αποτελεί το κομμάτι μιας καμπάνιας εκφοβισμού και τραμπουκισμού από τη φασιστική ναζιστική Χρυσή Αυγή.Αυτό προκύπτει από επιστολή του Ανδρέα Νικολακόπουλου, φασίστα πολιτευτή της Χρυσής Αυγής Αχαΐας, ο οποίος απευθύνεται στον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με αφορμή, όπως λέει, καταγγελία ότι «στο νοσοκομείο σας εργάζονται αλλοδαπές σαν αποκλειστικές νοσοκόμες» και επισημαίνει: «Κατόπιν προφορικής ενημέρωσης στο γραφείο σας, μας είπατε ότι είστε γνώστης του θέματος και ότι και σε συνεργασία με τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας προσπαθείτε για την επίλυσή του».
Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Απόστολος Λέτσιος, έχει βαριές ευθύνες που συναντιέται με τους φασίστες στο γραφείο του, όπως οι ίδιοι λένε, και μάλιστα συνδιαλέγεται μαζί τους. Οι διοικητές των νοσοκομείων πρέπει να φροντίζουν για την περίθαλψη των ασθενών και όχι να δίνουν χέρι συνεργασίας στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος έχουν μεγάλες ευθύνες γι' αυτήν την κατάντια.
Να θυμίσουμε ότι αυτό το περιστατικό γίνεται γνωστό μια μόλις βδομάδα μετά την εισβολή πολυπληθούς ομάδας άλλων Χρυσαυγιτών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη σε συνεννόηση με τη διοικήτρια του νοσοκομείου. Εκεί, μάλιστα, έδωσαν και κοινή συνέντευξη Τύπου η διοικήτρια του νοσοκομείου και οι χρυσαυγίτες όπου διακήρυξαν τους «κοινούς στόχους», με πρόσχημα «την αντιμετώπιση της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο».
Εχουν μεγάλη ευθύνη οι διοικήσεις των νοσοκομείων που επιλέγουν να ποιούν την νήσσαν για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που κοστίζουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές στα νοσοκομεία, αλλά συναντιούνται και συνδιαλέγονται με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής αποδεχόμενοι, ουσιαστικά, τη ρατσιστική στοχοποίηση των μεταναστών και αφήνοντας στο απυρόβλητο τον πραγματικό υπεύθυνο. Γιατί την ευθύνη για την κατάντια της δημόσιας Υγείας, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία που δυσκολεύονται πλέον ακόμα και να λειτουργήσουν, έχει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας που έχει αφήσει τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς κρεβάτια, χωρίς φάρμακα και ιατρικό υλικό. Αυτήν την πολιτική επιδιώκει να αφήσει στο απυρόβλητο η Χρυσή Αυγή και οι διοικήσεις που επιλέγουν να συναντιούνται και να συνδιαλέγονται μαζί της. Εξάλλου, ο ίδιος ο Διοικητής του ΠΓΝ Πατρών που δέχτηκε στο γραφείο του τους Χρυσαυγίτες, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις 18/1/2013 παραδέχεται ότι στο νοσοκομείο «έχουμε 300 νοσηλεύτριες λιγότερες από τις οργανικές μας θέσεις. Στην εποχή όμως που ζούμε πρέπει να εργαστούμε με τα δεδομένα που έχουμε». Και αντί να διεκδικήσει την κάλυψη των θέσεων, συνομιλεί με τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και νομιμοποιεί την εγκληματική τους δράση.


                           αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου