Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου


       ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

                     ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
     
        


              Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ 

  Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515
                                              

                                     Αγρίνιο Φλεβάρης 2013
                         

                              ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά , σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο και δηλώσεις του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση, ετοιμάζεται να βάλει τους αγώνες και τις απεργίες των εργαζομένων στο «γύψο».
Με αλλαγή του νομικού πλαισίου για την κήρυξη απεργιών, επιχειρεί να βάλλει φραγμούς στους εργαζόμενους να οργανώνονται και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.
Στις αλλαγές που ετοιμάζουν είναι το δικαίωμα στην εργοδοσία να κηρύσσει «λοκ άουτ», όταν γίνεται απεργία σε μια επιχείρηση, δηλαδή να την κλείνει ο εργοδότης , ενώ, για να παρθεί μια απόφαση για την κήρυξη απεργίας, θα απαιτείται η πλειοψηφία του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση και όχι αυτών που συμμετέχουν στη συνέλευση.
Ετοιμάζουν μια σειρά αλλαγές στην οργάνωση, τη δομή, τη σύσταση, τη λειτουργία κ.α. των συνδικαλιστικών οργανώσεων , για να γίνουν τα συνδικάτα πιο αδύναμα και ευάλωτα απέναντι στην εργοδοσία.
Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ μας γυρίζουν σε παλιές εποχές και νόμους , όπως ο 330 κ.α. , σε εποχές ανωμαλίας , αυταρχισμού και αντιδημοκρατικών μέτρων για το συνδικαλιστικό κίνημα και το λαό.
Κυβέρνηση , Ε.Ε. και μεγαλοεργοδοσία, κάνουν τα πάντα για να υποτάξουν τους εργαζόμενους, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία της κυβέρνησης , οι επιστρατεύσεις και οι αποφάσεις των δικαστηρίων, που βγάζουν παράνομες τις απεργίες, οι δίκες συνδικαλιστών , τα ψέματα και οι συκοφαντίες δεν αρκούν , προχωράνε και σε νέα μέτρα , που ουσιαστικά απαγορεύουν τη συνδικαλιστική δράση.
Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα , όλοι οι μαζικοί φορείς , δεν πρέπει να επιτρέψουν να περάσουν αυτά τα σχέδια .
Χρειάζεται λαϊκός ξεσηκωμός, για να μη μας βάλουν στο «γύψο» , που ετοιμάζουν η ντόπια πλουτοκρατία και η κυβέρνηση.


                                    Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου