Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί, αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα...


   Όταν η «Χρυσή Αυγή» ποτίζει με το δηλητήριο του φασισμού εξάχρονα παιδιά…


                
                                                     
                                              
                                      Της Κικής Αλεξάνδρου

Έχε το νου σου γονιέ, εργάτη, δάσκαλε. Στα παιδιά που πεινούν γιατί οι γονείς είναι άνεργοι... Στα παιδιά που κρυώνουν σε σπίτια χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό... Είναι δική σου ευθύνη να τους δώσεις το παράδειγμα. Να τους δείξεις το δρόμο της πάλης, των ιδανικών, της ανθρωπιάς. Είναι δική σου ευθύνη να τους μάθεις να υψώνουν το ανάστημά τους. Δώσε τη μάχη σου να μην υποταχθούν στο καπιταλιστικό σύστημα που τα κατακρεουργεί.

Έχε το νου σου. Η Χρυσή Αυγή κάνει λέει «διάπλαση των παίδων». Ποτίζει δηλαδή τα παιδιά με το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού. Με ό,τι πιο μαύρο γέννησε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Επιχειρεί να «διαπλάσει» τέρατα. Να στρέφεται το ένα παιδί που πεινάει απέναντι στο άλλο παιδί που επίσης πεινάει. Μην επιτρέψεις να δηλητηριάζουν το παιδικό μυαλό με ιδέες εχθρικές προς το λαό, ρατσιστικές, απάνθρωπες. Οι φασίστες τη δουλειά τους κάνουν. Κάνε και εσύ τη δική σου.

Πάλεψε. Και μίλα στα παιδιά. Για το δικαίωμά τους να έχουν αυτά που χρειάζονται, για το καθήκον τους να παλεύουν κόντρα στο άδικο, για το ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερος κόσμος. Μάθε τους για τους όμορφους αγώνες του λαού μας.

Έχε το νου σου στο παιδί. 
Γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου