Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καταγγέλλει το Δήμο Μεσολογγίου


                          


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καταγγέλλει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες τον Δήμο Μεσολογγίου και την Κοινωφελή του Επιχείρηση για την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη «εκστρατεία» που έχουν ξεκινήσει υπέρ της λειτουργίας κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του Δήμου μέσω των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
Καλούμε τους δημότες του Δήμου Μεσολογγίου και κυρίως τους ωφελούμενους-γονείς να μην επιτρέψουν καμίας μορφής παράδοση των προσφερόμενων από τον Δήμο τους Κοινωνικών Υπηρεσιών σε ιδιώτες-επιχειρηματίες, μετόχους και ιδιοκτήτες Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
Για να γίνουμε πιο ξεκάθαροι και πιο συγκεκριμένοι θα αναλύσουμε και θα αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε όσα διαδικτυακά διαβάσαμε μέσα από δηλώσεις του Προέδρου της Κοινωφελούς του Δήμου Μεσολογγίου και ενός Αντιδημάρχου της νέας Δημοτικής Αρχής.
Γράφει στις 5 Δεκεμβρίου 2014 ο κύριος Διαμαντόπουλος στο www.onairnews.gr:
«..ούτε είναι κρυφό ότι είμαι νόμιμος εκπρόσωπος και Πρόεδρος σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ εν ονόματι «Φροντίδα Στο Σπίτι» από τον Νοέμβριο του 2012 μάλιστα.»
Εμείς ρωτάμε τον κύριο Διαμαντόπουλο: Από την στιγμή που, όπως αναφέρετε στο βιογραφικό σας, είστε «οικονομικός διαχειριστής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας - Υπεύθυνος Οικονομικού και φυσικού αντικειμένου προγράμματος ΒΣΣ και Δράσης Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής - ΚΔΑΠ Ανακτορίου» και την θέση αυτή την λάβατε όταν προέκυψαν θέσεις διοικητικού προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (γεγονός που σας καθιστά κατά κάποιο τρόπο εργαζόμενο του «Βοήθεια») πώς αποφασίσατε να συστήσετε ο ίδιος μία ΚΟΙΝΣΕΠ για τα ΒΣΣ της περιοχής σας, παροτρύνοντας μάλιστα και τους υπόλοιπους εργαζόμενους των Δήμων Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου, στους οποίους παρουσιάστηκε εκβιαστικά ως μονόδρομος και μοναδική λύση για την συνέχιση της εργασίας τους η συμμετοχή τους στην ΚΟΙΝΣΕΠ, με την γνωστή μέθοδο «μαχαίρι στο λαιμό» (ενώ γράφετε πως: «Το έκανα γιατί 35 τότε εργαζόμενοι ομόφωνα και με επιφυλάξεις τις οποίες εξάλλου είχα και εγώ, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ») την ίδια στιγμή που όλες οι αποφάσεις του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων στο ΒΣΣ καταδίκαζαν και απέρριπταν την ανάθεση της λειτουργίας των δομών ΒΣΣ στην ιδιωτική πρωτοβουλία και πιο συγκεκριμένα σε ΚΟΙΝΣΕΠ.;;; Από το 2012 λοιπόν, επηρεάζοντας και γεμίζοντας πανικό και ανασφάλεια τους συναδέλφους σας, γίνατε το φερέφωνο της κυβερνητικής πολιτικής που ήθελε τις Κοινωνικές Δομές εμπόρευμα και όχι αγαθό και ταχθήκατε απέναντι στους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές πανελλαδικά, ακυρώνοντας στην πράξη τον αγώνα μας για ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ κοινωνικές υπηρεσίες και όχι εμπόρευμα στα χέρια των ΚΟΙΝΣΕΠ, των ΜΚΟ και λοιπών φορέων της επιχειρηματικής-εμπορικής πρωτοβουλίας. Όπως, σωστά λέτε βέβαια, η ΚΟΙΝΣΕΠ σας παρέμεινε ανενεργή και αυτό χάρη στον αγώνα των εργαζομένων και μερίδας αυτοδιοικητικών, ο οποίος απέδειξε πως κάθε άλλο από «βιώσιμη και για το κοινό καλό λύση» ήταν (και είναι) η λύση των ΚΟΙΝΣΕΠ και έτσι «πάγωσε» το κυβερνητικό-νομοθετικό εγχείρημα της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ των δομών του ΒΣΣ.
Είναι χαρακτηριστική η χτεσινή δήλωση του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στο 2ο Συνέδριο των Συλλόγων και Σωματείων του Βοήθεια στο Σπίτι ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Άλλα είχαμε σκοπό να κάνουμε και άλλα τελικά κάναμε και αυτό χάρη στον δικό σας αγώνα (των εργαζομένων του ΒΣΣ) μέσω του οποίου καταφέρατε να κρατήσετε το πρόγραμμα μακριά από το μοντέλο λειτουργίας που προωθούσαμε μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ. Αυτό οφείλουμε να σας το αναγνωρίσουμε.» Οι ίδιοι οι Υπουργοί, λοιπόν, μετά από την ασφυκτική πίεση και τα ισχυρά επιχειρήματα των εργαζομένων παραδέχτηκαν πως ήταν μία λάθος πολιτική επιλογή η οποία (τουλάχιστον για το ΒΣΣ) εγκαταλείφθηκε πριν καλά καλά τεθεί σε εφαρμογή. Το ίδιο επεσήμαναν οι εκπρόσωποι από όλα τα πολιτικά κόμματα που τοποθετήθηκαν στο Συνέδριο του Βοήθεια στο Σπίτι για την λειτουργία Κοινωνικών Δομών των ΟΤΑ μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ.
Γράφει, επίσης, ο κύριος Διαμαντόπουλος: «Δεν είχα ποτέ σκοπό να τη χρησιμοποιήσω στο Δήμο μας αφού δεν θα μπορούσα εξάλλου».
Υπάρχει ασυμβίβαστο όπως πολύ εύστοχα αναφέρει στο κείμενό του! Για τον Δήμο στον οποίο εκλέχθηκε όμως μόνο, όχι για άλλους γειτονικούς και μη Δήμους και αυτό το ξέρει καλύτερα από εμάς μιας και ασχολείται τόσα χρόνια με τους ΟΤΑ. Οπότε καλό είναι να μην παίζουμε με τις λέξεις και τις προθέσεις. Είναι προφανές δικαίωμά του και τιμή του να θέλει να επενδύσει στην περιοχή του όπως δικαίωμά του είναι να θέλει να αναπτύξει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και στον χώρο των Κοινωνικών Δομών. Το ότι είναι δικαίωμά του όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα μας βρει μαχητικά απέναντί του σε κάθε τέτοια προσπάθεια που θέτει σε κίνδυνο την φύση και τον χαρακτήρα των Κοινωνικών Δομών των ΟΤΑ, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των ωφελούμενων, τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων η οποία μάλιστα προσπάθεια στηρίζεται σε επιχειρήματα φαιδρά και ανακριβή, αν όχι ψευδή..!
Και μια που έγινε λόγος για ανακρίβειες ας αναφέρουμε μερικές που εντοπίσαμε:
Γράφει ο κ. Διαμαντόπουλος: «Πρώτον η παρούσα δημοτική αρχή πέτυχε το ακατόρθωτο, υπερδιπλασίασε τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκτινάσσοντας ταυτόχρονα τον προϋπολογισμό του σε 1.100.000 € από 450.000 €»
Σε άλλο άρθρο στο www.onairnews.gr: με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου αναφέρει: «Μήπως γνωρίζετε ποιος ήταν τότε δήμαρχος και ποια Δημοτική Αρχή; Για τις 30/1/2014 οφείλω να σας πως ότι πρέπει να απευθυνθείτε αλλού εκτός αν ούτε κι αυτό το γνωρίζετε. Ή μήπως αγνοείτε ότι η παρούσα αρχή ανέλαβε 1-9-2014 και άρα ο σχεδιασμός των προσλήψεων και οι σχετικές αιτήσεις προς το υπουργείο δεν υποβλήθηκαν από εμάς;;;;;»
Είναι γνωστό πως οι αιτήσεις τόσο για της Δομές όσο και για τους ωφελούμενους γίνονται την Άνοιξη και τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού! Την αύξηση λοιπόν τόσο του αριθμού των παιδιών όσο και των εσόδων του Δήμου από το πρόγραμμα ποιος την πέτυχε κύριε Αντιδήμαρχε και κύριε Πρόεδρε;;; Συνεννοηθείτε και πείτε στους δημότες τι συνεννοηθήκατε! Ειλικρίνεια και εντιμότητα λέγεται αυτό για το οποίο μιλάμε αυτήν την στιγμή!
Και συνεχίζει ο κ. Διαμαντόπουλος: «Τρίτον θέσεις εργασίας. Γίνεται με δύο τρόπους. Είτε μέσω ΑΣΕΠ εφόσον όμως στην αρχή κάθε έτους προβλέπεις το επιπλέον προσωπικό που χρειάζεται για την επόμενη χρονιά. (παράλογο μεν ισχύει δε.) Ακόμη και αν κάνουμε σήμερα αίτημα για διάθεση θέσεων ώστε να προχωρήσουμε σε διαδικασίες ΑΣΕΠ πρώτον δεν ξέρουμε αν θα εγκριθούν και πόσες θέσεις και δεύτερον μέχρι να ξεκινήσει, να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και οι ενστάσεις του θα έχει περάσει η σχολική χρονιά και ούτε τα παιδιά θα ωφεληθούν ούτε ο Δήμος θα έχει την ευκαιρία να διαχειριστεί χρήματα για εκσυγχρονισμό και δημιουργία νέων κοινωνικών Δομών. Η πρότασή σας για 2μηνα είναι άστοχη γιατί πάλι χρονοτριβούμε και θα ξαναζήσουν οι γονείς και τα παιδιά το φαινόμενο του 2012 να αλλάζουν δασκάλα κάθε δίμηνο. Αυτό θέλετε?»
Αν και νέος στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι είστε παλαιός γνώστης - και μάλιστα πολύ καλός - του τρόπου που μπορεί μια δομή να ενταχθεί σε τέτοια προγράμματα, του τρόπου που λειτουργεί και του τρόπου που χρηματοδοτείται. Επομένως λοιπόν ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην γνωρίζετε πως οποιαδήποτε νέα δομή κι αν φτιάξει ο Δήμος σας τώρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ αν δεν εγκριθεί πρώτα στις επιλέξιμες δομές τις ΕΕΤΑΑ και αυτό είναι γνωστό πως μπορεί να γίνει μόνο τον Μάη-Ιούνιο και η έγκριση αφορά την ερχόμενη σχολική χρονιά από Σεπτέμβρη μέχρι τον Αύγουστο της επόμενης χρονιάς. Ποιες «νέες δομές» λοιπόν για φέτος και ποια χρήματα για τις νέες δομές;;;
Και επιμένει ο κ. Διαμαντόπουλος: «Τέταρτον ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ερωτώ αγαπητοί φίλοι είναι νόμος του κράτους, είναι απόλυτα σύννομο με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία? Μπορούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να λειτουργήσουν ομαλά και ασφαλείς οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ? Δεν το θέλετε αυτό? Δεν θέλουμε στο Αιτωλικό αλλά και στο Νεοχώρι να γίνουν νέα ΚΔΑΠ? Δεν θέλουμε νέες θέσεις εργασίας και χρήματα από το ΕΣΠΑ? Προσέξτε δεν απολογούμαστε για την πολιτική των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ απλά το δεχόμαστε σαν ένα εργαλείο που τούτη την ώρα αποκλειστικά και μόνο διαθέτουμε. Υπάρχει και ο δρόμος της αδιαφάνειας, των παράνομων συμβάσεων έργου, των πληρωμών μέσω τιμολογίων προμηθευτών αλλά αυτά αγαπητοί φίλοι ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Εκτός και αν μας πείσετε ότι μας ψηφίσατε για να προωθούμε «μαύρες» διαδικασίες εις όφελος των λίγων και εις βάρος των πολλών. Τότε να παραιτηθούμε όλοι μας και να αναλάβουν οι επόμενοι.»
Και εμείς απαντάμε:
1. Εγκρίσεις για προσωπικό που λείπει από τις ήδη υπάρχουσες δομές από την επιτροπή της ΠΥΣ δίνονται και κατά την διάρκεια της χρονιάς όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι (η υποστελέχωση του ΚΔΑΠ Μεσολογγίου από την στιγμή που έχετε τόσα πολλά παιδιά είναι σοβαρός λόγος) Προσπαθήσατε;;; Ρωτήσατε στα αρμόδια Υπουργεία πριν πάτε ολοταχώς για παράδοση των κοινωνικών δομών σε ΚΟΙΝΣΕΠ;; Αμφιβάλουμε γιατί αν είχατε ρωτήσει θα το γνωρίζατε!
2. Αν στο Αιτωλικό και στο Νεοχώρι σκοπεύετε να ανοίξετε νέες δομές (κάτι που σας τιμά σαν νέα δημοτική αρχή) θα πρέπει να γνωρίζετε όσα προαναφέρθηκαν παραπάνω:
Βήμα 1 βρίσκω κτίριο, Βήμα 2 βγάζω άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ΚΔΑΠ, Βήμα 3 κάνω αίτηση στην ΕΕΤΑΑ τον ΙΟΥΝΙΟ (όχι τώρα) για να εγκριθεί η δομή μου για το 2015-2016, αν εγκριθεί η δομή μου Βήμα 4 κάνουν αιτήσεις οι γονείς τον ΙΟΥΛΙΟ! Παράλληλα εφόσον ξέρω ότι από Σεπτέμβρη θα έχω μία νέα δομή που θα χρειαστεί προσωπικό, δηλώνω στο ΥΠΕΣ την πρόθεσή μου να προσλάβω προσωπικό για το εν λόγω πρόγραμμα κάτι το οποίο γίνεται ΓΕΝΑΡΗ-ΦΛΕΒΑΡΗ με τον λεγόμενο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ (για έγκριση από την Επιτροπή της ΠΥΣ).
3. Λύσεις υπάρχουν κ.Διαμαντόπουλε! Και όχι αδιαφανείς όπως εσείς τις βαφτίζετε! Σας τις παραθέτουμε όπως τις έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν αλλά κάνετε πως δεν ακούτε.
Λύση 1. Τα δίμηνα που δεν σας κάνουν γιατί τάχα θα αλλάζουν συχνά καθηγητές τα παιδιά. Λύση 2. Συμβάσεις Έργου για καλλιτεχνικό προσωπικό όπως προβλέπει ο νόμος χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη έγκριση λόγω περιορισμού προσλήψεων στους ΟΤΑ. Λύση 3. Ωρομίσθιο προσωπικό. Λύση 4. Ακόμα και προσωπικό ΙΔΟΧ μπορείτε να προσλάβετε αν κινηθείτε συντονισμένα κάνοντας ετεροχρονισμένο αίτημα για την πρόσληψη προσωπικού σε δομή που εντάσσεται σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ (όπως αναφέραμε παραπάνω). Αυτές οι λύσεις δεν είναι λύσεις τις οποίες στηρίζουμε γενικά αλλά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης όπως η δική σας και τις αντιπροτείνουμε ως λύσεις απέναντι στην εκβιαστική, αναγκαστική, μοναδική, «τέλεια» λύση που προτείνετε εσείς, τις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Γράφει παρακάτω ο κ. Διαμαντόπουλος: «Πέμπτον μιλάμε συνεχώς για δήθεν ιδιωτικοποίηση. Καταρχάς όλο το προσωπικό είναι ΙΔΟΧ αλλά γνωρίζουν όλοι ότι οι συμβάσεις κάθε χρόνο συνεχώς ανανεώνονται αυτομάτως και από το νόμο. Δηλαδή το υπάρχον προσωπικό συνεχίζει ως έχει ( κανένας εργαζόμενος να μην φοβάται από τούτη τη δημοτική αρχή ) και μόνο για το επιπλέον επαναλαμβάνω μόνο για το επιπλέον προσωπικό προχωράμε δίχως άλλη επιλογή σε διαγωνισμό ανάθεσης σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ώστε να λύσουμε άμεσα το πρόβλημά μας και να μην χάσουμε τα χρήματα αλλά και τις νέες θέσεις εργασίας. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και χρήματα.»
Και λέμε εμείς: Δήθεν;;; Παριστάνετε πως δεν γνωρίζετε τι είναι οι ΚΟΙΝΣΕΠ;;; Δεν γνωρίζετε πως σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που τις διέπει είναι εταιρίες που έχουν την εμπορική ιδιότητα; Τα ΚΔΑΠ και οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι για σας εμπόρευμα κ. Διαμαντόπουλε;;; Οι ΚΟΙΝΣΕΠ έχουν το δικαίωμα να έχουν κέρδη! Μπορούν κάλλιστα να ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ την μηνιαία συνδρομή των γονέων για τις παροχές που απολαμβάνουν στα ΚΔΑΠ, να έχουν υπαλλήλους με εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού τομέα (μισθοί πείνας) και κανένα εργασιακό δικαίωμα κλπ. Αυτές είναι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οραματίζεστε σαν νέα δημοτική αρχή;;; Όσο για τους ΙΔΟΧ που αναφέρετε υπάρχουν δύο προβλήματα:
1. Ο,τι γίνει σήμερα για τους εργαζόμενους των ΚΟΙΝΣΕΠ, θα γίνει αύριο σε εμάς, τους ΙΔΟΧ.2. Θα έχουμε σε μία δομή εργαζόμενους δύο ταχυτήτων;;; Είναι δίκαιο αυτό;;; Είναι ηθικά σωστό;;; Για σκεφτείτε το λίγο καλύτερα..!
Τελευταίο και καλύτερο του κ. Διαμαντόπουλου: «Έβδομον δεν μπορώ να γνωρίζω αν τελικά θα θέλει κανείς να συμμετέχει στον επικείμενο διαγωνισμό με όλα αυτά που διαβάζει καθώς για μία ακόμη φορά οδεύουμε σε παγκόσμια πρωτοτυπία. Να θέλουν να μας δώσουν χρήματα και θέσεις εργασίας και εμείς να τα επιστρέφουμε. Να δω σε όλους εκείνους τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στις εν λόγω Δομές τι θα τους πούμε αν δεν πάρουμε το αναγκαίο προσωπικό και αναγκαστεί το νομικό πρόσωπο να διακόψει τις παρεχόμενες υπηρεσίες τηρώντας πιστά την νομοθεσία.»
«Να θέλουν να μας δώσουν χρήματα (οι ΚΟΙΝΣΕΠ) και εμείς (ο Δήμος) να τα επιστρέφουμε.» Θα πρέπει να αστειεύεστε! Γιατί δεν λέτε στους Δημότες σας ότι όχι μόνο η ΚΟΙΝΣΕΠ δεν θα δώσει χρήματα στον Δήμο αλλά αντιθέτως θα πάρει από τα ποσά της χρηματοδότησης του ΚΔΑΠ Μεσολογγίου, ως εργολάβος, 250.000 ευρώ (από τα 500.000 που θα λάβετε για τη χρονιά 2014-2015) για να τα χρησιμοποιήσει η ΚΟΙΝΣΕΠ όπως αυτή κρίνει… Εδώ μας έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό η φράση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή, για τις ΚΟΙΝΣΕΠ στους Ο.Τ.Α. ο οποίος τις χαρακτήρισε ως «νέα φάμπρικα» που ήρθε να αντικαταστήσει τις «αμαρτωλές» ΜΚΟ.
Και καταλήγει ο κ. Διαμαντόπουλος με ένα σόλο ειρωνείας: «Από την άλλη κλείνοντας κάνω μία πρόταση δημόσια προς τον κύριο Δήμαρχο και τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων αφού παρά τα ως άνω αναλύσεις μάλλον κακώς κάνω. Να σταματήσει λοιπόν κάθε διαδικασία διαγωνισμού κύριε Δήμαρχε, να μην δεχτούμε σαν πόλη να φτιάξουμε πρότυπα παιδικών σταθμών ούτε νέα ΚΔΑΠ αξιοζήλευτα σε όλη την Ελλάδα αλλά ούτε να δώσουμε σε 30 οικογένειες την ευκαιρία να επιβιώσουν στην οικονομική λαίλαπα που ροκανίζει σιγά σιγά τον κοινωνικό ιστό της πόλης. Να μείνουν όλα ως έχουν να μην αλλάξει τίποτα. Και να σταματήσουμε κύριε Δήμαρχε να απαιτούμε από τους δημότες να πληρώνουν το νερό, τα τέλη, τα κοιμητήρια κοκ αφού δεν τα έχουμε ανάγκη τα χρήματα, θα μας τα χαρίσουν τα χρέη που κληρονομήσαμε. Και οι μηνύσεις που δικάζονται ερήμην μας και βουλιάζουν ακόμη περισσότερο τα οικονομικά του Δήμου να μην μας φοβίζουν θα μας τα χαρίσουν. Και φυσικά να μην τρέχει ο υποφαινόμενος, εσείς και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι να φέρουν χρήματα από το ΕΣΠΑ γιατί δεν τα χρειαζόμαστε, μπορούμε να πορευτούμε με αυτά που μας δίνει το Κράτος. Θα μας χαρίσουν χρήματα και θέσεις εργασίας αν χρειαστούμε Δήμαρχε, μην πανικοβαλλόμαστε!»
Και εμείς απαντάμε: Θέλετε ΚΔΑΠ; Φτιάξτε τα με τον σωστό τρόπο, την σωστή ώρα που προβλέπει το Υπουργείο Εργασίας και η ΕΕΤΑΑ, τηρώντας του κανόνες του προγράμματος αλλά και του ΕΣΠΑ! Με τον τρόπο δηλαδή που τα έφτιαξαν τα 448 ΚΔΑΠ που υπάρχουν σήμερα όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας.
Κλείνοντας σας μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατ ιδίαν επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΚΔΑΠ με τον Διευθυντή της ΕΕΤΑΑ κ. Ι. Γούπιο για το θέμα:
Αφού έγινε πλήρης παρουσίαση του θέματος που έχει προκύψει στον Δήμο σας και της πρόθεσής σας να μεταφέρετε παιδιά από το ΚΔΑΠ του Μεσολογγίου σε νεοσύστατα ΚΔΑΠ του Αιτωλικού και άλλων περιοχών για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες σας, η απάντηση που δόθηκε εκ μέρους του Διευθυντή της ΕΕΤΑΑ ήταν πως κάτι τέτοιο όχι μόνο απαγορεύεται ρητά, αλλά πέρα από τα πρόστιμα που θα επιφέρει στον Δήμο μπορεί να προκαλέσει και το κλείσιμο της ήδη υπάρχουσας Δομής.
Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από τον Νόμο για να μπορέσετε να λειτουργήσετε τις δομές σας, αλλά και να δημιουργήσετε νέες, χωρίς να θέτετε σε κίνδυνο τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα των Κοινωνικών Δομών. Λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση και κινητοποίηση χρειάζεται.
«Οι εργαζόμενοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, αφού είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κοινωνικών Δομών, μαζί τους θα οικοδομήσουμε το αύριο με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα αλλά κυρίως το δικαίωμα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που έχει μάθει να σέβεται και να ενισχύει την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση...»
Ν. Καραπάνος, υποψήφιος Δήμαρχος Μεσολογγίου, 15 Μαΐου 2014, (πηγή: www.aixmi-news.gr).

Καμία Κοινωνική Δομή σε ιδιώτες

Δημόσιες και Δωρεάν Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων για όλους τους πολίτες

Επαρκής χρηματοδότηση για τη σωστή λειτουργία όλων των Δομών

Μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοκρατικές διαδικασίες

                         Με εκτίμηση
                          Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου