Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ


                   



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ καταδικάζει η ΕΕΔΥΕ με αφορμή τη δολοφονία του Παλαιστίνιου υπουργού Ζιγάντ Αμπού Αγίν.
Η ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:
«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει την πιο κατηγορηματική καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ. Η πρόσφατη βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που οδήγησε και στη δολοφονία του Παλαιστίνιου υπουργού Ζιγάντ Αμπού Αγίν, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις ευθύνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εγκληματική τους δράση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα σημειώνουμε τις μεγάλες ευθύνες της ελληνικής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και τη συνεργασία για την εκμετάλλευση και μεταφορά των ενεργειακών πόρων της περιοχής.
Το μαχόμενο αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα της χώρας μας, η ΕΕΔΥΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον Παλαιστινιακό λαό, στην Παλαιστινιακή Επιτροπή Ειρήνης και Αλληλεγγύης και καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα να δυναμώσουν τη δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό που αποτελεί θανάσιμη απειλή για τους λαούς της περιοχής και γενικότερα όλους τους λαούς του κόσμου.
Η ΕΕΔΥΕ, με την ώθηση και ορμή που δίνουν οι αποφάσεις του 17ου Συνεδρίου της, θα εντείνει τη δράση ενάντια στην εγκληματική πολιτική και δράση του ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή. Μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα θα ορθώσουν τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και θα αντιπαλέψουν τα κυβερνητικά σχέδια για άμεση και ενεργό εμπλοκή σε όλο το εύρος των ιμπεριαλιστικών ΝΑΤΟικών επεμβάσεων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων για συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας.
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Στήριξη των δίκαιων αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου