Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Η Αλέκα Παπαρήγα για τον προϋπολογισμό του 2015



Το ΚΚΕ δεν κάνει πίσω από την ανάγκη ανάκτησης των απωλειών του λαού και από τη διεκδίκηση αιτημάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, κι αυτό είναι ζήτημα κινήματος, ανέφερε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2015.
Σημείωσε ότι ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν τις απώλειες του λαού, ωστόσο πουθενά στο πρόγραμμα τους δεν αναφέρονται σε ανάκτηση των απωλειών, παρά μόνο στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας διότι αυτό τους βολεύει, καθώς αυτή η λογική διασπά και διαιρεί την κοινή δράση του λαού. Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο των εκλογών, τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν τις φοβάται όποτε κι αν γίνουν, επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι οι εκλογές δεν είναι λαϊκή κυριαρχία απλά λαϊκή εντολή και θα νομιμοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική.
Μιλώντας για την καπιταλιστική ανάπτυξη σημείωσε ότι τόσο για τη ΝΔ όσο και για το ΣΥΡΙΖΑ αυτή θα έρθει με φορέα τους επιχειρηματικούς ομίλους, με κριτήριο το περισσότερο κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει η Ελλάδα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών που θα μείωνε την εξάρτηση της χώρας από τα μονοπώλια, αλλά όπως σημείωσε αυτό προϋποθέτει κοινωνική ιδιοκτησία και αποδέσμευση από την ΕΕ.
Σχολιάζοντας τα περί συμμετοχής του ΚΚΕ σε μια αριστερή κυβέρνηση, σημείωσε ότι καμία κυβέρνηση που συμμετείχε το ΚΚΕ έλαβε φιλολαϊκά μέτρα και καυτηρίασε το γεγονός ότι ενώ δημιουργείται κλίμα πως έρχεται μια αριστερή κυβέρνηση, επικρατεί νηνεμία πάρα το ότι ο λαός βράζει και τόνισε πως το ΚΚΕ έχει σαν αφετηρία την κατάσταση που βρίσκεται το εργατικό λαϊκό κίνημα.


                                                           902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου