Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Για τις ΚΟΙΝωνικές Συνεταιριστικές ΕΠιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ)


                                       
                           ΔΗΜΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ προωθούνται χρόνια τώρα συστηματικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές οι επιχειρήσεις νομοθετήθηκαν στην Ελλάδα,  επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το Νόμο Κατσέλη για την «Κοινωνική Οικονομία». Σήμερα προωθούνται όλο και ποιο πολύ κυρίως μέσα από τους δήμους και όπως διαφάνηκε από την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού – Κοινωνικού – Αθλητικού κέντρου του δήμου μας αποτελεί και άμεση επιδίωξη της δημοτικής αρχής. Όπου δοκιμάστηκαν,(π.χ δήμος Χαϊδαρίου) έφεραν πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών χειροτέρευση των παρεχομένων υπηρεσιών, απολύσεις προσωπικού, κάκιστες εργασιακές σχέσεις, τροφεία. Φυσικά  είχε προηγηθεί το κλείσιμο τέτοιων δημόσιων δομών ή μειώθηκε παραπέρα η κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους και απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση  είναι αντίθετη απέναντι στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ διότι αποτελούν τον δούρειο ίππο για την ιδιωτικοποίηση δομών που έχουν οι δήμοι  όπως το βοήθεια στο σπίτι, το ΚΔΑΠ, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ακόμα και η ύδρευση. Σήμερα υπάρχει επιτακτική ανάγκη διεύρυνσης των κοινωνικών δομών των δήμων με την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων και με την δημιουργία νέων που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα των φτωχών λαϊκών οικογενειών.
Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη:
Οι δομές του δήμου να λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, με επιστήμονες οι οποίοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι  εργαζόμενοι να μην πέσουν στην παγίδα που στήνει η κυβέρνηση με τις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που θα έχουν ως σκοπό το κέρδος, φορτώνοντας με νέα οικονομικά βάρη τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους απόρους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Οι δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες για το λαό, η μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, μπορούν να κατακτηθούν από ένα κίνημα που θα θεωρεί τη δουλειά αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, που δεν θα συμβιβάζεται με τη λογική "των πάγιων και διαρκών αναγκών", που δεν θα έχει αυταπάτες ότι η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και οι διαχειριστές των κεφαλαιοκρατών φροντίζουν για τα δικά του συμφέροντα.
Η μόνιμη δουλειά, τα λαϊκά δικαιώματα μπορεί να κερδηθούν από ένα κίνημα, ταξικό, που δεν θα παλεύει για την ανάπτυξη των καπιταλιστών, αλλά για να πάρει τον πλούτο στα χέρια του, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.
 απαιτούμε:
Καμία ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο μας.
-         να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση του δήμου για την πλήρη λειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών του (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.λ.π) από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-         Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων.
-         Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαργαρίτης Θόδωρος, 
                             δημ. σύμβουλος.

                                    ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 9-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου