Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για τους ΙΔΑΧ


                            

               Κοινοβουλευτική Ομάδα 

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail:ko@vouli.kke.gr,http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410


                                               ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΑΧ στους Δήμους.

Η κυβέρνηση προχωρά στον λεγόμενο επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΑΧ σε μια σειρά από Δήμους, εφαρμόζοντας τον ν. 4250/14, με τις μετέπειτα τροποποιήσεις του.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ασπροπύργου είναι οι πρώτοι που κλήθηκαν να καταθέσουν σχετικά έγγραφα για την περίοδο που απασχολούντο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αυτή τη στιγμή έχουν ζητηθεί «διευκρινήσεις» από 213 υπαλλήλους του Δήμου Ασπροπύργου.
Η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων όλων των Δήμων, και του Δήμου Ασπροπύργου έγινε ύστερα από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, θεσμό που κατά τα άλλα οι κυβερνήσεις διαχρονικά τον προβάλλουν ως «απόλυτα αξιόπιστο» και «αξιοκρατικό». Υποχρεώνει τώρα η κυβέρνηση τους εργαζόμενους να δίνουν εξηγήσεις για μια διαδικασία που έλαβε χώρα με ευθύνη του θεσμού αυτού πριν από 10 χρόνια.
Είναι πλαστό το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι «ενδιαφέρεται να χτυπήσει τις παρανομίες και τα "πλαστά" δικαιολογητικά». Αξιοποιεί για προπαγανδιστικούς λόγους, τα όποια ελάχιστα ευρήματα, έχουν έρθει στο φως, μετά από τους ελέγχους που γίνονται εδώ και ενάμισι χρόνο από τις Διευθύνσεις Προσωπικού όλων των φορέων του Δημοσίου σχετικά με πτυχία κλπ, για να χτυπήσει το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά. Ο λεγόμενος επανέλεγχος των συμβάσεων των ΙΔΑΧ δεν έχει καμιά σχέση με τα πλαστά πτυχία κλπ
Είναι ψεύτικοι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης πως δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς. Η αλήθεια είναι πως κυβέρνηση, αστικό κράτος και Ε.Ε. θέλουν να γεμίσουν τη δεξαμενή των απολύσεων, «να μικρύνουν», το κράτος, να απαξιώσουν και να διαλύσουν δημόσιες υπηρεσίες, για να προωθήσουν πιο εύκολα τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων, που  εποφθαλμιούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η λεγόμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και ο επιμερισμός των ποσοστών.
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους έχουν χτυπηθεί με χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις, έχουν δει υπηρεσίες να διαλύονται, οργανικές θέσεις να καταργούνται.
Οι εργαζόμενοι που σήμερα στοχοποιούνται έχουν νιώσει στο πετσί τους για πολλά χρόνια, τι σημαίνει δουλειά με σύμβαση, με μπλοκάκι, τι σημαίνει να είναι ο εργαζόμενος σε καθεστώς «ομηρίας».  Είναι αυτοί οι ίδιοι εργαζόμενοι, που δούλευαν με ευθύνη των δημοτικών αρχών ανασφάλιστοι και απλήρωτοι για αρκετά διαστήματα. Αυτούς τώρα η συγκυβέρνηση θέλει να πετάξει στο δρόμο μέσα από τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.
ΕΡΩΤΑΤΑΙο κύριος Υπουργός:
  • Τι μέτρα πρόκειται να λάβει ώστε να σταματήσει αυτή η διαδικασία - παρωδία;
  • Αφού η κυβέρνηση  ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς, τι μέτρα θα πάρει, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στη δουλειά τους, αλλά και να μην προχωρήσουν οι απολύσεις στο Δήμο  Ασπροπύργου και αλλού;
Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου