Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



                         ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013

 Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ
         
            

Ελλάδα: 
Στις 8 Δεκέμβρη 2012, 3 ανήλικα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους.Ήταν πολύτεκνη οικογένεια, 10 άτομα σε ένα σπίτι. Κάηκαν από ξυλόσομπα. Είχαν καλοριφέρ αλλά δεν το λειτουργούσαν λόγω της κρίσης.
Ένας εργαζόμενος, πατέρας τριών παιδιών, έχασε τη ζωή του την Παρασκευή 21/12/2012 σε λιθογραφείο στο Κορωπί.
Τραυματίστηκε σοβαρά 38χρονος εργάτης στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη.
Ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ επιβάλλει στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων για να πάρουν το ευτελές "επίδομα τοκετού" να γεννούν στο σπίτι ρισκάροντας τη ζωή τους και τη ζωή του παιδιού τους σε περίπτωση επιπλοκών στη γέννα...!

→Ανατολική Ευρώπη: 
255 άστεγοι νεκροί από το κρύο.

→Γερμανία: 
Το 2012 σε 800.000 νοικοκυριά κόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή αερίου λόγω αδυναμίας έγκαιρης πληρωμής των λογαριασμών.

→Βρετανία: 
Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκε ο αριθμός των οικογενειών στο Λονδίνο που αναγκάζονται να μένουν στα λεγόμενα basicbed-and-breakfast (πολύ φθηνά "ξενοδοχεία") λόγω έλλειψης δικής τους κατοικίας...!

Τελικά το τέλος του κόσμου ήταν μύθος, το τέλος του καπιταλισμού είναι πραγματικότητα και πρέπει να παλέψουμε πολλοί και πολύ γι’ αυτό!

Λύση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα δεν είναι να τους απαλλοτριώσει τη ζωή ο καπιταλισμός, το σπίτι η τράπεζα ή η εφορία.

Λύση είναι να απαλλοτριώσουμε τον πλούτο και τα μέσα

Σήμερα μπαίνει επί τάπητος το ζήτημα σύγκρουση, αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει αμύθητα κέρδη στην πλουτοκρατία και ταυτόχρονα γεννά κρίσεις και πολέμους, φέρνει φτώχεια, δυστυχία και καταστολή στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Όσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες πουν όχι στις θυσίες για την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, τόσο πιο ικανός θα γίνει ο λαός και στον καθημερινό του αγώνα, αλλά και για να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις προς όφελός του, για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.
Το 2013 μπορεί να γίνει έτος ορόσημο για το λαό, αν πιστέψει στη δύναμή του. Αν κάνει αποφασιστικά βήματα στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, που με ισχυρό ΚΚΕ θα αντιπαλεύει τα μέτρα, συγκεντρώνοντας δυνάμεις για την αντεπίθεση.

Για την ανατροπή της αστικής εξουσίας και της φιλομονοπωλιακής της στρατηγικής, για τη λαϊκή εξουσία, τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση του καπιταλισμού που σάπισε.

                                                  Αγρίνιο 30 Δεκέμβρη 2012 

                     Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι Aγρινίου:
            Νικάκης Βασίλης, Σιδέρης Κώστας, Δήμας Δημητρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου