Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Το 60% των Ρώσων νοσταλγεί την Σοβιετική Ένωση !


                        

Μετά από δύο δεκαετίες Καπιταλισμού: Το 60% των Ρώσων πολιτών νοσταλγεί την Σοβιετική Ένωση !
Πηγή: Interfax.ru
Το 60% των Ρώσων πιστεύουν ότι η ζωή τους στην ΕΣΣΔ είχε περισσότερα πλεονεκτήματα απ' ότι μειονεκτήματα. Το λέει το ΚΚΕ; Το γράφει ο Ριζοσπάστης; Το βγάλαμε απ' το μυαλό μας;
Όχι.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ρωσικού Ιδρύματος Κοινής Γνώμης (FOM) το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η ζωή κατά την περίοδο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού είχε περισσότερα πλεονεκτήματα. Το 43% όσων ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα έβλεπαν με θετικό μάτι την "επιστροφή" της ΕΣΣΔ, το 38% θα διαφωνούσε και ένα 19% δήλωσε αναποφάσιστο στην περίπτωση μιας τέτοιας προοπτικής.
Η έρευνα έδειξε την θετική στάση των περισσότερων Ρώσων αναφορικά με τον κομμουνισμό, παρά την εικοσαετία που έχει παρέλθει απ' τη νίκη της αντεπανάστασης. Για το 26% η λέξη "κομμουνισμός" φέρνει στο νου κάτι "πολύ ευχάριστο", "θετικό" και "καταπληκτικό" ενώ μόλις το 7% των ερωτηθέντων εκδήλωσαν "απέχθεια" στο άκουσμα του όρου.
Στις ηλικίες άνω των 60 ετών (άνθρωποι δηλαδή που μεγάλωσαν και έζησαν μεγάλο μέρος της ζωής τους σε σοσιαλιστικό καθεστώς) το ποσοστό θετικών απόψεων για την ΕΣΣΔ αγγίζει το 70%! Και στις ηλικίες μεταξύ 18-30 όμως, το αντίστοιχο ποσοστό θετικής αντίληψης για τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό αγγίζει το 47%. Εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι η νέα γενιά των Ρώσων μεγάλωσε με την εικόνα του Γκορμπατσόφ να διαφημίζει την pizza hut και το σύνολο της αστικής προπαγάνδας επί Γιέλτσιν, Πούτιν και Μεντβέντεφ.

                                  αναδημοσίευση από Ήφαιστο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου