Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας

Κυβέρνηση και ΟΑΕΕ να δώσουν τώρα λύση στο πρόβλημα των ανασφάλιστων

                    


Μια ανοικτή επιστολή - κόλαφο για την κυβερνητική πολιτική απέστειλε προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τη διευθύντρια και τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. Στην επιστολή αναδεικνύεται η δεινή θέση των αυτοαπασχολουμένων, με αφορμή το θάνατο «της συναδέλφου Χρυσάνθης», όπως αναφέρει η επιστολή, «η οποία επί 28 συναπτά έτη ήταν ταμειακώς ενήμερη, όμως τα τελευταία 2-2,5 χρόνια δεν τα κατάφερνε, ακριβώς λόγω της προαναφερόμενης πολιτικής. Για κακή της τύχη όμως η επάρατος της χτύπησε την πόρτα, βρίσκοντάς την ανασφάλιστη, σε άσχημη οικονομική κατάσταση, χωρίς τη δυνατότητα να ακολουθήσει τα στοιχειώδη για τη θεραπεία της».

Η ανοικτή επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριοι

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να επανέλθουμε σε ένα ζήτημα για το οποίο σας έχουμε "ενοχλήσει" αρκετές φορές.
Είναι το ζήτημα των χιλιάδων συναδέλφων που λόγω της βάρβαρης εφαρμοζόμενης πολιτικής και του οικονομικού στραγγαλισμού τους, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, στην έτσι και αλλιώς υπέρβαρη ασφαλιστική εισφορά, με αποτέλεσμα να μην έχουν ούτε την απαραίτητη στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη, οι ίδιοι και τα προστατευμένα μέλη της οικογένειάς τους. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάδελφος Χρυσάνθη, η οποία επί 28 συναπτά έτη ήταν ταμειακώς ενήμερη, όμως τα τελευταία 2-2,5 χρόνια δεν τα κατάφερνε, ακριβώς λόγω της προαναφερόμενης πολιτικής. Για κακή της τύχη όμως η επάρατος της χτύπησε την πόρτα, βρίσκοντάς την ανασφάλιστη, σε άσχημη οικονομική κατάσταση, χωρίς τη δυνατότητα να ακολουθήσει τα στοιχειώδη για τη θεραπεία της. 
Παρ’ όλες τις παρεμβάσεις μας, σε εσάς κα Κωτίδου, στο συμβούλιο σας και στον υπουργό, για κατ’ εξαίρεση θεώρηση στο βιβλιάριό της, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, για να μπορέσει να βρει την απαραίτητη περίθαλψη, δεν έγινε κατορθωτό να καμφθεί η απάνθρωπη αντίθεσή σας.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στις 9/9/2013, έγινε η κηδεία της συναδέλφου μας.
Δεν περιμένουμε βέβαια να "λυγίσετε" με την εξέλιξη αυτή. Άλλωστε ξέρετε καλύτερα από εμάς ότι η απάνθρωπη αυτή πολιτική έχει οδηγήσει πάνω από 400 χιλιάδες συναδέλφους ανασφάλιστους στην απόγνωση. Δεκάδες πεθαίνουν καθημερινά λόγω αδυναμίας να παίρνουν κανονικά τα φάρμακά τους ή να κάνουν τις εξετάσεις που χρειάζονται.
Για να τους διευκολύνετε προχωράτε πέρα από το 5ευρο που υπάρχει για την είσοδο στα νοσοκομεία, στη θέσπιση 25 ευρώ για κάθε μέρα νοσηλείας, αλλά και 1 ευρώ για κάθε συνταγή.
Βεβαίως, θα μας πείτε ότι δεν γίνεται αλλιώς, δίνουμε μια μάχη και θα έχουμε και θύματα, άλλωστε ήδη διαμορφώνεται πλεόνασμα και η ανάπτυξη έρχεται.
Συγχαρητήρια, λοιπόν, υλοποιείτε, απαρέγκλιτα, μια πολιτική που οδηγεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στη φτώχεια, στην απόγνωση, ακόμα και στο θάνατο.
Άξιος ο μισθός σας!!».

                                       902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου