Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Έφυγε από τη ζωή η Μεσολογγίτισσα πρώτη Πρόεδρος του Σωματείου της ΜΙΣΚΟ Ανδριάνα Πεταλά - Γριπιώτη


Γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το Δεκέμβριο του 1928 από γονείς Κωνσταντινοπολίτες



       



H πρώτη Πρόεδρος του Σωματείου της ΜΙΣΚΟ,  Ανδριάνα Ανδρέου Πεταλά έφυγε σήμερα απο τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Η Ανδριάνα Πεταλά, το γένος Λεωνίδα Γριπιώτη γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το Δεκέμβριο του 1928 από γονείς Κωνσταντινοπολίτες και ήταν το μικρότερο παιδί από τα 4 της οικογενείας.
Μικρό κοριτσάκι, στα χρόνια της κατοχής έζησε τη θηριωδία των Γερμανών Ναζί κατακτητών και οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ μεταφέροντας μηνύματα μεταξύ των Ελλήνων Αντιστασιακών στο Μεσολόγγι.
Το 1952 παντρεύτηκε τον Ανδρέα Πεταλά και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα.
Εργάτρια από το 1964 στη ΜΙΣΚΟ .
Πρωτοστατεί στον αγώνα των εργατών για το σπάσιμο του εργοδοτικού συνδικαλισμού, την απαλλαγή από τους εργατοπατέρες της εποχής και το στήσιμο ενός Σωματείου που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Η κηδεία της έγινε υπό τους βυζαντινούς ήχους της χορωδίας του Ορφέα Πατρών και με την συμμετοχή πολλών γειτόνων, παλιών συναδέλφων της, ανθρώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση, την πολιτική και συγγενών, που προσήλθαν στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς για να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό, σήμερα, Παρασκευή το απόγευμα στις16.30. 
Εκ μέρους του Σωματείου της ΜΙΣΚΟ, εκπρόσωπος εκφώνησε επικήδειο, κατά τον οποίο αναφέρθηκε στην συνδικαλιστική διαδρομή της αποθανούσας, που υπήρξε η πρώτη πρόεδρος και ιδρύτρια του.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου