Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Noσοκομείο Μεσολογγίου: τελικά ποιος είναι ο ζωγράφος;


           nosokomeio mesologgiou 7
Σε μια μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου διατρανώθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από το λαό της περιοχής η αποφασή του να αγωνισθεί ενάντια στο κλείσιμο του. Παραβρέθηκαν δεκάδες αντιπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων, ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, σύσσωμο το νοσηλευτικό προσωπικό  και οι γιατροί του, η βουλευτίνα του Σύριζα Μαρία Τριανταφύλλου, ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θόδωρος Μαργαρίτης και πλήθος κόσμου. Ηχηρές οι  απουσίες, των ανιπεριφερειαρχών, του νυν κ. Αντωνόπουλου και της νέας κ. Σταρακά, του Δημάρχου Μεσολογγίου Πάνου Κατσούλη, πολλών δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών και των υπόλοιπων βουλευτών του νομού.
Ο πρόεδρος  του σωματείου των εργαζομένων Δημήτρης Τουμαράς στη τοποθέτηση του παρουσίασε τα τεράστια προβλήματα του νοσοκομείου που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του. Όπως είπε χαρακτηριστικά αυτές τις μέρες μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο πίνακα ζωγραφικής που έχει σαν θέμα το κλείσιμο του Νοσοκομείου και  φυσιολογικά δημιουργήθησε το αναπάντητο, από όσους μίλησαν, ερώτημα : Ο πίνακας της καταστροφής του νοσοκομείου είναι γνωστός αλλά όμως ποιος είναι ο ζωγράφος;

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Κυριακόπουλος, (που υποχρεώθηκε από το κόσμο να βγει και να μιλήσει όταν μαθεύτηκε πως δεν επέτρεψε στον πρόεδρο των

 εργαζομένων να πάρει μέρος σε συνάντηση των φορέων της πόλης που γινόταν στο γραφείο του),  στην ομιλία του  λίγο - πολύ είπε πως κατά πρώτο λόγο φταίει η κρίση, την οποία μάλιστα παρομοίασε με  σεισμό,  δηλαδή σαν φυσικό φαινόμενο  κι όχι σαν αποτέλεσμα κάποιας συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής και κατά δεύτερο λόγο, πως "φταίνε οι γιατροί που δεν έρχονται". 
Ο νέος δήμαρχος αφού πληροφόρησε το λαό ότι "κατόπιν ενεργειών του" θα έρθουν έξι γιατροί και αφού τόνισε "πως είμαστε όλοι μαζί", έδωσε και τη κορυφαία συμβουλή: "Μακριά από κόμματα," εννοώντας προφανώς ότι αυτό ισχύει για  το φτωχό πόπολο που δεν πρέπει να ξέρει πολλά, εκτός από τον ίδιο, για τον οποίο επιτρέπεται να είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής της.
Η βουλευτίνα  Μαρία Τριανταφύλλου περιέγραψε τη άθλια κατάσταση του νοσοκομείου σαν αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς όμως να θίξει τις πραγματικές αιτίες για την απελπιστική κατάσταση της δημόσιας υγείας, όχι μόνο στο Μεσολόγγι και στην Ελλάδα, αλλά παντού σε όλλο το κόσμο.
Απόμειναν μόνο κάποιες φωνές, όπως του μέλους του Δ.Σ. των εργαζομένων Πάνου Νικολόπουλου, που απαντώντας στο Δήμαρχο για τις υποσχέσεις για έξι γιατρούς είπε "πως θα πρέπει να πανηγυρίζουμε μόνο όταν μπει γκολ κι όχι όταν δημιουργούμε φάσεις" και πως "ο νεφροπαθής που υποφέρει και ο ιδιώτης επιχειρηματίας στην υγεία δεν μπορούν  ποτέ να πάνε  μαζί". 
Όπως του γιατρού κ. Κέκελου που καυτηρίασε τις "ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικάντηδων".
Ή όπως αυτές που ακούστηκαν από το κόσμο για πορεία στη πόλη του Μεσολογγίου και κλείσιμο της εθνικής οδού αλλά όμως δεν εισακούστηκαν από τους διοργανωτές.
Τα συμπεράσματα : 
1. Η ικανότητα της αστικής εξουσίας να κρύβεται και να παραμένει αόρατη που οφείλεται στους "πρόθυμους" υποστηριχτές της που παριστάνουν τους ανήξερους, τους ανεύθυνους, τους ακομμάτιστους και τους ανεξάρτητους.
2. Η, με όρους συνέργειας, ανοχή στο πολιτικό πολιτικό της άρχουσας τάξης που τους επιτρέπεται να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο, για την οποία ευθύνονται πάρα πολλοί "αριστεροί" και "προοδευτικοί" και οι οποίοι αποφεύγουν, στο όνομα της μη κομματικοποίησης  ή της μη πολιτικοποίησης, να λένε τα πράγματα με το ονομά τους και να έρχονται σε σύγκρουση μαζί τους. Δεν είναι δυνατό να προκαλεί ο κ. Καραπάνος λέγοντας "μακριά από κόμματα" και να μη συναντά την καθολική καταδίκη για την  απύθμενη υποκρισία του.
3. Η απουσία στελεχών του ταξικού κινήματος από θέσεις κλειδιά δίνει την δυνατότητα στο σύστημα να βρίσκει τρόπους για να αποσιωπούνται οι θέσεις του.
4. Το μόνο θετικό η παρουσία του κόσμου, που από μόνη της είναι ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα και γι αυτό οι έμπειροι υπηρέτες της αστικής τάξης την αποφεύγουν με κάθε τρόπο ή  προσπαθούν να την εκτονώσουν.
5. Σ' αυτή την παρουσία θα πρέπει να στηριχτεί το κίνημα και να βγεί με το θάρρος της αλήθειας και την ορμή του δίκιου του να απαντήσει στο αποσιωποιημένο αλλά όχι μη απαντήσιμο αρχικό ερώτημα. Μόνο όταν γνωρίζεις ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος θα μπορέσεις να βρείς και τις κατάλληλες απαντήσεις για τα προβλήματα που σου δημιουργεί.
Ο ζωγράφος είναι ο Καπιταλισμός που με εργαλεία του την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ., την τρόϊκα και τις πρόθυμες ελληνικές κυβερνήσεις βάζουν τις τελευταίες πινελιές στον πίνακα της καταστροφής του νοσοκομείου Μεσολογγίου και της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

                      Φωτογραφίες και βίντεο από Οnairnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου