Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το ΕΚΑ για τη Γάζα


          ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
                       ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
                 Ελ. Βενιζέλου 13 – ΑΓΡΙΝΙΟ 
                τηλ. 26410 22325  FAX : 26410 46 515
                                                         
                                            Αγρίνιο 22- 7- 2014
                               ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Ε.Κ. Αγρινίου καταγγέλλει στο λαό της περιοχής τη συνέχιση της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από τον Ισραηλινό στρατό και την κυβέρνησή του  με την ανοιχτή  και προκλητική υποστήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ , της Ε.Ε. και των αραβικών χωρών.
Οι ιμπεριαλιστές δυτικών και αραβικών χωρών, επιχειρώντας να δώσουν κάλυψη στις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ , εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα  προκειμένου  να προωθήσουν τα σχέδιά τους για την καλύτερη εξασφάλιση σημαντικών γεωπολιτικών και ενεργειακών οδών  και πηγών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Τρανό παράδειγμα το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου .
Προχωρούν στη γενοκτονία ενός λαού και στο ξεριζωμό από τη χώρα τους προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα  των μονοπωλίων και των στρατοκρατών τους.
Για πολλές δεκαετίες τώρα κρατάνε το λαό της Παλαιστίνης  όμηρο μέσα στην ίδια του τη γη προκειμένου να επιβάλλουν τα αντιλαϊκά τους  σχέδια και τις επιδιώξεις τους στην περιοχή.
Η ελληνική κυβέρνηση φέρνει τεράστιες ευθύνες αφού συμπλέει με τους ιμπεριαλιστές των Η.Π.Α., της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ κ.α., έχει στενές σχέσεις και συνεργασία , ακόμα και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τους τρομοκράτες του Ισραήλ και τους έχει αναδείξει σε στρατηγικό εταίρο συμβάλλοντας στον αφανισμό των Παλαιστινίων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε :
Να σταματήσει τώρα  η στρατιωτική επέμβαση των ισραηλινών στρατοκρατών και η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.Αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα εδάφη πριν τον πόλεμο του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ  .Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία της χώρας μας , της Ε.Ε. και των χωρών μελών της με το Ισραήλ.
Η ενωμένη πάλη των λαών ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων  μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, να διώξει τους κατακτητές από τα Παλαιστινιακά εδάφη.

                                                Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου