Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ο λαός να κάνει μπούμερανγκ τον εκβιασμό σε βάρος του

            ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚO ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
      Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για το  
                           
δημοψήφισμα


«Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι αποπροσανατολιστικό για το λαό. Εκείνο που συμφέρει το λαό είναι αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα διαγράψει μονομερώς ολόκληρο το χρέος και με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα αποδώσει στο λαό τον πλούτο που ο ίδιος παράγει και του τον κλέβουν τα μονοπώλια με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων.
Με αυτό το περιεχόμενο, το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Να εκφράσουν την απαίτηση να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές, στις οποίες θα επιφέρουν ένα ισχυρό πλήγμα στο σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ.
Αν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί, ο λαός να πάρει μέρος αγωνιστικά ψηφίζοντας ΟΧΙ, που θα είναι ένα βροντερό ΟΧΙ στην πολιτική του "ευρωμονόδρομου", στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο, στη σύμβαση και έκφραση για άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Σε αυτήν τη γραμμή έχουν συμφέρον να συναντηθούν και όσοι εργαζόμενοι δεν συμφωνούν με τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ, όμως αντιστέκονται στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα των ΕΕ, κυβέρνησης, πλουτοκρατίας.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενος να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, να τον κάνουν μπούμερανγκ στα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παρατρεχάμενών τους. Επιβάλλεται η πιο αποφασιστική ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, ενός κινήματος, με στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

        Αύριο στο Σύνταγμα η μεγάλη      
                                   συγκέντρωση του ΚΚΕ

Στις 6 το απόγευμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Ο λαός οργανωμένος στους τόπους δουλειάς και στους δρόμους, με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να γίνει αυτός ο ρυθμιστής των εξελίξεων προς όφελός του
«Τώρα πρέπει να παρέμβει ο λαός πιο αποφασιστικά». Αυτό είναι το ξεκάθαρο προσκλητήριο πάλης που απευθύνει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, καλώντας τους σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει αύριο Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα στοΣύνταγμα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους σε συμπόρευση, ώστε να παρέμβει ο ίδιος ο λαός πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις. Με την παρέμβασή του να οδηγήσει σε αποτυχία τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα που θέτουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας και η ιμπεριαλιστική Ευρωένωση.
Καλεί το λαό σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, να δηλώσει με την παρουσία του στην αυριανή μεγάλη συγκέντρωση την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική. Να πει ένα δυνατό «όχι» στην κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Να ξεκαθαρίσει με στεντόρεια φωνή ότι ο ίδιος ο λαός μπορεί να εμποδίσει και να βάλει τέλος στις άγριες θυσίες που του επιβάλλουν, με τις νέες συμφωνίες και τα νέα μνημόνια που του φέρνουν για τα κέρδη και την προστασία της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να δυναμώσει τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες και να αξιοποιήσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, για να αποδυναμώσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ και ταυτόχρονα να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες. Γιατί αυτός είναι ο δρόμος του λαού, για να εμποδίσει τα χειρότερα μέτρα που θα φέρουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, καθώς η καπιταλιστική κρίση στην ΕΕ και την Ευρωζώνη βαθαίνει και οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις.
Ο λαός δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο. Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης της κρίσης, θα πολλαπλασιάζονται, όσο ο λαός δεν παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Ο λαός πρέπει τώρα να εμπιστευτεί το δίκιο και τη δύναμή του, για να αποκρούσει τα χειρότερα. Να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή, τα ιδεολογήματα, τα διλήμματα που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα. Λύση υπέρ του λαού υπάρχει μόνο με ΚΚΕ ισχυρό και οργανωμένο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου