Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΛΑ.Ο.Σ. το κόμμα του «γύψου»



Ο Καρατζαφέρης με τον Παττακό στο «Τηλά Αστυ»
Το σπίτι του φασίστα Μεταξά επισκέφτηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο επικεφαλής της αγέλης του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, για να αποτίσει φόρο τιμής στον ιδεολογικό και πολιτικό του πρόγονο, αυτόν που έγινε συνώνυμο της πιο μαύρης αντίδρασης και του απηνούς διωγμού κομμουνιστών και προοδευτικών ανθρώπων. Του απέδωσε μάλιστα το πάνδημο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, δηλώνοντας με θράσος «σε αυτό το σπίτι, πριν 71 χρόνια, η Ελλάδα βροντοφώναξε το γενναίο και ένδοξο "ΟΧΙ" διά στόματος Ιωάννη Μεταξά»! Δε θα περίμενε κανείς διαφορετική στάση από τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον Γ. Καρατζαφέρη. Ομοϊδεάτης του δικτάτορα φασίστα είναι, κόμμα και ηγέτης που θέλει το λαό «στο γύψο» είναι, συνεντεύξεις από τον απριλιανό πραξικοπηματία στο κανάλι του «Τηλεάστυ» έχει πάρει.
Για την έκφραση της λαϊκής αντίδρασης στις παρελάσεις, απέναντι στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό απάντησε με το «διασάλευση του Νόμου και της Τάξης», μίλησε για «κόμματα που προσπαθούν να επιβάλουν το χάος», (θέλει το λαό τσακισμένο και υποταγμένο στο κεφάλαιο), για «απεργίες που διαδέχονται η μία την άλλη», (τόσο μίσος για το λαό που αγωνίζεται ενάντια στην εξαθλίωση που τον καταδικάζει και η πολιτική που στηρίζει τον ΛΑ.Ο.Σ.), για «όργανα της τάξης που αντί να επιβάλλουν την τάξη, τους επιβάλλεται η αταξία». Ομολογίες πίστης στην καταστολή του λαϊκού κινήματος και αυτοπροβαλλόμενο ως κόμμα του κνούτου.
Επίσης, χαρακτήρισε «αθλιότητες», «ασχήμιες» και «πρόβα τζενεράλε για τα χειρότερα», τα γεγονότα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, αφού η «λοιδορία προς το πρόσωπο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας (...) μέρος του σχεδίου της ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος». Μόνο που αυτές οι αθλιότητες είναι κατασκευάσματα δικά του. Οι μεμονωμένοι θύλακες, ξένοι με τα συμφέροντα του λαού και το κίνημά του, ήταν ακροδεξιές φασιστικές, εθνικιστικές ομάδες, ανακατεμένες με ομάδες συνδέσμων του ποδοσφαίρου, που πρωτοστάτησαν στα συνθήματα όπως «προδότες» και «οι 300 στο Γουδή», αλλά αυτά ήταν και τα συνθήματα του ΛΑ.Ο.Σ, στις πλατείες, ακόμη και οι απειλές του Γ. Καρατζαφέρη μέσα στη Βουλή. Το κόμμα του Καρατζαφέρη, ο ίδιος υποδαυλίζουν τέτοιες αντιδράσεις, επικίνδυνες για το λαϊκό κίνημα, αφού αποπνέουν καθεστώς Μεταξά. Οσο για το «σχέδιο ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος» που λέει, το κάνει για ξεκάρφωμα, αφού η μόνη δημοκρατία που πιστεύει είναι με το λαό στη «μούγκα».
Ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο φασίστας δικτάτορας
Αλλά, γιατί ο Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ» στον ιμπεριαλιστικό άξονα Ιταλίας - Γερμανίας; Οχι από αγάπη στο λαό ή στην πατρίδα, αλλά επειδή το κεφάλαιο στην Ελλάδα είχε συμμαχήσει με τον άλλο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό με επικεφαλής την Αγγλία. Το λέει ο ίδιος ο δικτάτορας που υμνεί ο Καρατζαφέρης. Στις αρχές του Μάη του 1940, ο Μεταξάς, μιλώντας με τον Βρετανό δημοσιογράφο Αρθουρ Μάρτον, έλεγε: «Είμεθα ουδέτεροι εφ' όσον χρόνον η Αγγλία θέλει να είμεθα ουδέτεροι. Τίποτε δεν κάνομε χωρίς συνεννόησιν με την Αγγλία και, τις περισσότερες φορές, ό,τι κάνομε γίνεται κατά σύστασιν ή παράκλησιν της Αγγλίας. Η Ελλάς είναι ζωτικό τμήμα της αγγλικής αυτοκρατορικής αμύνης» («Τα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις», εκδόσεις «Πάπυρος», σελ. 76). Ακόμη στις 3 Μαρτίου του 1934, για παράδειγμα, μιλώντας στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έλεγε κατά λέξη: «...η Ελλάς δύναται να θέση ως δόγμα πολιτικόν ότι εν ουδεμία περιπτώσει δύναται να ευρεθή εις στρατόπεδον αντίθετον εκείνου εις το οποίον θα ευρίσκετο η Αγγλία. Δυνάμεθα τούτο να το θεωρήσωμεν ως δόγμα. Εγώ τουλάχιστον το ασπάζομαι»(Ιωάννου Μεταξά «Ημερολόγιο», εκδόσεις «Γκοβόστης», τόμος Δ', σελ. 77). Επίσης, στις 29 Οκτώβρη του 1940 ο δικτάτορας Μεταξάς έγραφε στο ημερολόγιό του: «Με ανησυχεί η υπεραισιόδοξος Κοινή Γνώμη». Το «ΟΧΙ» του ήταν για την «τιμή των όπλων». Αλλωστε αυτό έλεγε και ο ίδιος και ο Παπάγος, n «αντίσταση για την τιμή των όπλων». Αυτόν τον «πατριωτισμό» του Μεταξά προάγει και ο ΛΑ.Ο.Σ., τον «πατριωτισμό» του κέρδους των αστών και του ιμπεριαλισμού που σφάζει λαούς. Τέτοιο κόμμα είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο πρόεδρός του, γι' αυτό και επικίνδυνος για το λαό.
Και χυδαίος αντικομμουνισμός
Με το ίδιο θράσος επιχείρησαν να απαντήσουν στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όταν σε συνέντευξή της χτες στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο γεγονός των ύμνων στον Μεταξά. Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., που θα έκανε περήφανο τον Γκαίμπελς, συνιστά την επιτομή του ψεύδους και της διαστρέβλωσης της Ιστορίας. Ισχυρίζονται: «Θυμίζουμε στην κα. Αλέκα Παπαρήγα την μόνη ηγέτιδα ΚΚ στην Ευρώπη που παραμένει αμετακίνητη στη Σταλινική Σχολή ότι, όταν ο ΜΕΤΑΞΑΣ βροντοφώναξε το ΟΧΙ τον ακολούθησε σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός πλην των Κομμουνιστών που παρέμεναν πιστοί στον "πατερούλη" ΣΤΑΛΙΝ και στο σύμφωνο που είχε υπογραφεί με τον ΧΙΤΛΕΡ. Δηλαδή, την εποχή που Κομμουνισμός και Γ' ΡΑΪΧ πορεύοντο Χέρι - Χέρι».
Πράγματι, ο Μεταξάς είχε χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές στις φυλακές και τις εξορίες και παρότι ζήτησαν να πάνε στο Μέτωπο δεν τους άφησε. Παρακαταθήκη το γράμμα - σάλπισμα πάλης του Ζαχαριάδη, τη μορφή του οποίου δεν μπορεί να λασπώσει ο βούρκος του ΛΑ.Ο.Σ., προς το λαό και το χρέος του. Ενώ όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να δραπετεύσουν τους παρέδωσε σιδηροδέσμιους στους Γερμανούς κατακτητές και τους έστειλαν στα «Νταχάου». Ο ΛΑ.Ο.Σ. υμνεί το καθεστώς που παρέδωσε Ελληνες στους Γερμανούς κατακτητές και στα Νταχάου».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Οσον αφορά στον ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ, μετέπειτα Βουλευτή της ΕΡΕ, θυμίζουμε ότι παρέα με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και τον ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ είχαν φτιάξει το Προσωρινό Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ και εξέδιδαν τον Νέο Ριζοσπάστη. Σχετικά με τα ρετσινόλαδα και τις εξορίες την καλούμε να διαβάσει προσεχτικά τα επίσημα κείμενα και ντοκουμέντα του κόμματός της. Οι προδοσίες του παρελθόντος δεν μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση για το μέλλον. Πολεμάνε να επιβάλλουν το απολίθωμα του Κομμουνισμού στον τόπο και αγωνιζόμαστε για να αποκρούσουμε αυτό το ενδεχόμενο».
Μιλάνε οι απόγονοι των προδοτών του λαού και των κουίσλιγκς για προδοσία, όταν οι ομοϊδεάτες τους χρησιμοποίησαν τις πιο άτιμες μεθόδους για να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα. Γιατί με τα περί Μανιαδάκη, «Νέο Ριζοσπάστη» κ.λπ. ο Καρατζαφέρης και η αγέλη του επιβεβαιώνουν τις σπουδές τους στην προβοκάτσια και την επιμέλεια με την οποία εντρυφούν στις μεθόδους του κράτους του Μανιαδάκη, επειδή όπως ομολογούν ως αντικομμουνιστές, πολεμάνε ενάντια στον κομμουνισμό, πολεμάνε δηλαδή ενάντια στο λαό.
Ξέρουν τα απολειφάδια της μεταξικής μαυρίλας ότι η συνέχεια στην κατοχή δόθηκε με την παλλαϊκή συσπείρωση του λαού στο ΕΑΜ με ηγέτη το ΚΚΕ, στο ένοπλο τμήμα του τον ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν την Ελλάδα, όταν οι ομοϊδεάτες του ΛΑ.Ο.Σ. ήταν με τους Γερμανούς, συγκροτώντας τις κατοχικές κυβερνήσεις και τα διαβόητα «Τάγματα ασφαλείας» που χτυπούσαν το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ.
Πλανώνται, λοιπόν, αν πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να νεκραναστήσουν απολιθώματα που έχουν παραδοθεί οριστικά και αμετάκλητα στη λαϊκή χλεύη. Ο λαός έχει γνώση για το ποιόν τους.

                                                           Β. Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου