Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:Εικόνες ντροπής κατέγραψε το BriefingNews

Όταν πριν από μερικά χρόνια, ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εγκαινίαζε το νεο νομαρχιακό νοσοκομείο Μεσολογγίου, όλοι μιλούσαν για ένα κόσμημα στην Δυτική Ελλάδα για το σύστημα υγείας.
Δυστυχώς όμως και αυτό το νοσοκομείο, κατάφεραν να το απαξιώσουν, να το….
εγκαταλείψουν στην φυσική φθορά, μέσα σε μερικά μόλις χρόνια, από τότε που κόπηκαν οι κορδέλες.
Το BriefingNews, και ο ρεπόρτερ Χρήστος Τσικνιάς, μπήκε στους χώρους του νοσοκομείου, και απαθανάτισε εικόνες που ντροπιάζουν όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά ολόκληρο το σύστημα υγείας. Τοίχοι έτοιμοι να καταρρεύσουν, σάπια πατώματα, σκουριά, επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, είναι μερικά από αυτά που μπορεί να καταγράψει ο φωτογραφικός φακός. Οι συνεχείς εκκλήσεις τοπικών φορέων, ασθενών για πιο ανθρώπινη διαβίωση μέσα στους χώρους νοσηλείας, πέφτουν στα γρανάζια, ενός φαύλου κύκλου αδιαφορίας της διοίκησης του νοσοκομείου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι καταγγελίες για πρόβλημα στο σύστημα κλιματισμού του νοσοκομείου, οι κενές θέσεις εργασίας, αλλά και οι νέες μονάδες που παραμένουν ερμητικά κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, κάνουν το Νοσοκομείο Χατζηκώστα να μοιάζει με στοιχιωμένο κτήριο, καθώς τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν στα εγκάινιά του, ηχούν ακόμη σαν σειρήνες στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και τα εποπτευόμενα από αυτό Κέντρα Υγείας, αποτελούν το βασικό πυλώνα της δημόσιας υγείας στο νομό Αιτωλ/νιας. Διαθέτει αξιόλογες και σύγχρονες κτιριακές υποδομές,-οι οποίες έχουν εγκαταληφθεί στην φθορά- καθώς και τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό- που παραμένει αναξοιοπόιητος σε μεγάλο βαθμό-.
Παρʼ όλες τις ελλείψεις του σε ανθρώπινο δυναμικό – κυρίως δε σε ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων – εξυπηρετεί το μισό σχεδόν πληθυσμό του νομού και μια ολόκληρη γεωγραφική ενότητα που εκτείνεται από τη ορεινή Ναυπακτία μέχρι και τα όρια του νομού μας με το νομό Λευκάδας. Και επειδή σε τοπικό πλέον επιπεδο δεν φαίνεται να βρίσκεται λύση, ίσως αυτές οι εικόνες ευαισθητοποίσουν τον υπουργό Υγείας. καθώς τα προβλήματα στον τομέα υγείας χρονίζουν, παρά τις δεσμεύσεις που έχει πάρει.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου