Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.



Οι εκλεγμένοι με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Δ.Σ. των Συλλόγων Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Δασκάλων & Νηπιαγωγών Αγρινίου , Β΄ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ καθώς επίσης και εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου, καταγγέλλουν στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής το «ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ – ΦΟΡΕΩΝ» που είδε το φως της δημοσιότητας με αφορμή το πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Η προσπάθεια δημιουργίας συντονιστικών από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει την τιμητική της κύρια από δυνάμεις που το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τον ένα ή άλλο τρόπο , έμμεσα ή άμεσα, υπηρέτησαν ή αποδέχθηκαν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Την ίδια ρότα υπηρετούν και σήμερα 
και πολλές φορές κόντρα στην ταξική γραμμή πάλης, με την περιγραφή και όχι ανάλυση της κατάστασης, στοχεύοντας στη δημιουργία νέας κυβερνητικής συνδικαλιστικής ηγεσίας, στήριγμα στην περίπτωση εναλλαγής της κυβέρνησης , που οι βάσεις της βέβαια θα αποτελούνται από παλιά δοκιμασμένα υλικά (Μπαλασόπουλος- Φωτόπουλος & Σια) .
Οι ενέργειες αυτές γίνονται χωρίς συζήτηση στα ίδια τους τα συνδικαλιστικά όργανα , όπως συνέβη με την προσπάθεια συντονισμού 12 Ομοσπονδιών ή και στη συγκεκριμένη περίπτωση , μπαίνουν υπογραφές χωρίς καν να είναι ενημερωμένα τα συλλογικά όργανα του συλλόγων, όπως γνωρίζουμε ότι συμβαίνει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ ο ίδιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αποπροσανατολίζει και δε βοηθά στην ανάγκη του ταξικού συντονισμού της δράσης των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και μικροαυτοαπασχολούμενων ενάντια στην εξουσία των λίγων, την κυβέρνηση και των πολιτικών τους.
Έτσι η ανακοίνωση μιλά για χώρα- πείραμα που βρίσκεται σε επικυριαρχία , λες και αντίστοιχα μέτρα δεν παίρνονται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο και λέει ότι αυτό που βιώνουμε είναι μια «βουβή» ανθρωπιστική κρίση.
Τονίζει ότι «δεν έχουν καμιά πολιτική και κυρίως κοινωνική νομιμοποίηση οι αποφάσεις και οι νόμοι που εισηγήθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο οι κυβερνήσεις, που κυβέρνησαν τον τόπο από το 2009 μέχρι και σήμερα» , ενώ γι’ αυτές που προηγήθηκαν και νομιμοποίησαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την κατάργηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την κατοχύρωση της φοροαπαλλαγής και της ασυδοσίας του κεφαλαίου, όλα καλώς καμωμένα και αποδεκτά.
Εξανίστανται με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αριβίστες που τους είπαν παραμύθια και σαν αφελείς τους πίστεψαν, αλλά σήμερα που τους κατάλαβαν «να τους θέσουμε στη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και να τους μετατάξουμε» και φυσικά , χωρίς να λέγεται αλλά σαφώς να εννοείται, στη θέση τους να βάλουμε «καλά παιδιά» που δε θα μας κοροϊδεύουν για να κυβερνήσουν. Υπάρχει στους εργαζόμενους εμπειρία εναλλαγής κυβερνήσεων, από το 2009 που θέτουν στην ανακοίνωση σαν χρονικό ορίζοντα, πέντε κυβερνήσεις γνωρίσαμε που η μια συνέχιζε το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης.
Πρόκειται για ανακοίνωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του συστήματος αφού αυτό δεν αμφισβητείται . Για τους συντάκτες της δεν υπάρχει καπιταλισμός-καπιταλιστική κρίση – εξουσία του κεφαλαίου- Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.- ταξική κοινωνία.
Εμείς ξέρουμε που ζούμε και ποιους έχουμε απέναντί μας. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης που μαζί με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα θα παλεύει για το σήμερα αμφισβητώντας ταυτόχρονα την εξουσία των λίγων και δε θα ενσωματώνεται σε «συντονιστικά» διαχείρισης του συστήματος.


                                          Αγρίνιο 26/7/2013                                             ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου