Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

«Κυρία Κλίντον, σα στο σπίτι σας»!


«Φάνηκε αρκετά περίεργο που ο Πρόεδρος Μπους περιέλαβε την Ελλάδα στις τέσσερις χώρες που προσέφεραν την πιο σημαντική βοήθεια στην επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ - οι τρεις άλλες είναι οι Βρετανία, Ισπανία και Πολωνία, που, όπως είναι γνωστό, όλες προσέφεραν στρατεύματα στη συμμαχία των "πρόθυμων"...
»Πώς κολλάει, όμως, κοντά σ' αυτές η Ελλάδα;
»Η εξήγηση είναι απλή και ακούει στο όνομα Σούδα. Η Αθήνα προσέφερε βοήθεια στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ σε τρία μέτωπα: Παρείχε τον εναέριο χώρο της, συμμετείχε στη ροή πληροφοριών και διέθεσε τη βάση της Σούδας, στην Κρήτη. Εναέριο χώρο και πληροφορίες έδωσαν και άλλες χώρες. Σούδα, όμως, όχι!
»Για τους Αμερικανούς, η NSA Souda Bay, όπως τη λένε επισήμως, είναι ένας επιχειρησιακός μύθος - μία από τις πέντε μεγαλύτερες και σημαντικότερες βάσεις των ΗΠΑ στον κόσμο, κλειδί για την παρουσία τους στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στον Εύξεινο Πόντο και στην Ερυθρά Θάλασσα.
»Οι αριθμοί το αποδεικνύουν:
»Κατά το κρίσιμο διάστημα της επίθεσης στο Ιράκ (20 Μαρτίου - 30 Απριλίου), 5.270 αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους προσγειώθηκαν ή περνώντας από τον εθνικό εναέριο χώρο μας έδωσαν αναφορά πορείας στη Σούδα! Ανάμεσά τους 3.963 μεταφορικά και 307 μαχητικά, και σταθερά κάθε μέρα απογειώνονταν / προσγειώνονταν 22-28 κατασκοπευτικά, ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα τάνκερ και ραντάρ, ανθυποβρυχιακά και άλλα αεροσκάφη.
»Στο ναυτικό σκέλος της βάσης, από την αρχή του έτους που άρχισε η προετοιμασία μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων έδεσαν στη Σούδα και υποστηρίχτηκαν (πυρομαχικά, καύσιμα, τρόφιμα, συντήρηση κλπ.) 196 πλοία - ανάμεσά τους δυο αεροπλανοφόρα, 16 υποβρύχια (και πυρηνοκίνητα), 56 φρεγάτες κ.ο.κ. Μάλιστα, αν πάμε πιο πίσω, στην αφετηρία της αμερικάνικης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας (11-9-2001), τα πλοία ξεπερνούν τα 750...
»Οι αριθμοί αυτοί είναι κυρίως ο λόγος που ο Πρόεδρος Μπους ήταν αποφασισμένος να περιλάβει την Ελλάδα στις χώρες που δημόσια θα ευχαριστούσε. Αυτό, ωστόσο, απετράπη ύστερα από ελληνική παρέμβαση, καθώς εκτιμήθηκε ότι ένα δημόσιο "ευχαριστώ" του κ. Μπους θα επιδρούσε αρνητικά στην ελληνική κοινή γνώμη».
***
Το παραπάνω εκτενές απόσπασμα είναι από ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη και υπουργού Εξωτερικών Παπανδρέου στα φιλοκυβερνητικά «ΝΕΑ» (Σάββατο, 14/6/2003).
Το άρθρο είχε τίτλο
«Σούδα: Ο πιο δυνατός κρίκος στο παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας».
Το συγκεκριμένο κομμάτι θα μπορούσε να είχε γραφτεί και σήμερα με τον εξής τίτλο: «Κυρία Κλίντον, σα στο σπίτι σας»...
'Η τον εξής, ακόμα καλύτερο:
«Πώς η ελληνική πλουτοκρατία μπλέκει τον ελληνικό λαό και τη χώρα στις βρωμοδουλειές της με τους συμμάχους της Αμερικανούς ιμπεριαλιστές»...
«Ενας πάρα πολύ καλός σύμμαχος... »

«Η Ελλάδα υπήρξε κατά το διάστημα αυτό (σ.σ.: της εισβολής του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) ένας πάρα πολύ καλός σύμμαχος και είμαστε ευγνώμονες από την υποστήριξη που μας παρέχεται από την Ελλάδα».
(Στ. Τάλμποτ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, 8/6/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου)
*
«Η όλη προσπάθεια (σ.σ.: εισβολή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία) δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ, οι χώρες του ΝΑΤΟ, θέλουν να εκφράσουν ευγνωμοσύνη».
(Γ. Κόεν, υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, 13/7/99 - επί υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου)
«Και με πόλεμο»!

«Συντεταγμένη η κοινωνία των ηνωμένων εθνών να δώσει τη μάχη για την επικράτηση της δημοκρατίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη (...). Αν χρειαστεί και με πόλεμο κατά των δικτατορικών καθεστώτων, και με πόλεμο»!
(Μ. Χρυσοχοΐδης, «ΒΗΜΑ», 9/2/2003)...
*
Αυτά τα έλεγε το ΠΑΣΟΚ παραμονές της εισβολής στο Ιράκ! Θυμίζουμε πως ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε διατελέσει και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή του ...«σοσιαλιστικού» κόμματος που δεν έχει ενδοιασμό να αναφωνήσει:
Αν τα συμφέροντα των ΗΠΑ (σ.σ.: συγγνώμη, «η επικράτηση της δημοκρατίας» εννοούσαμε...) ανά τον κόσμο πρέπει να υπηρετηθούν και με πόλεμο, ε, τότε
«και με πόλεμο»
                                                   
                           «Ανθρωπιστές»...

Επί ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - με τη ΝΔ να χειροκροτεί - υπογράφτηκε η απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Αθηνών (17/4/2003).
Ηταν η απόφαση με την οποία η ΕΕ νομιμοποίησε και αποδέχτηκε πλήρως την αμερικανοβρετανική κατοχή και εισβολή στο Ιράκ, που έφτασε να χαρακτηρίζει «ανθρωπιστική» (!). Ελεγε η απόφαση:
*
«Σε αυτό το στάδιο η συμμαχία έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον (στο Ιράκ), που να περιλαμβάνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας... Ο λαός του Ιράκ έχει τώρα την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα νέο μέλλον για τη χώρα του και να επανενταχθεί στη διεθνή κοινότητα»...
                                               *
Η απόφαση αυτή, που αποκαλούσε το έγκλημα «ανθρωπιστική βοήθεια» και τις μαζικές δολοφονίες αμάχων «ασφαλές περιβάλλον», όπως ομολόγησε τότε ο ίδιος, ήταν «πρωτοβουλία» του κ. Παπανδρέου...
Σούδα: «Νο 2 στήριγμα» των ΗΠΑ

«Η αεροναυτική βάση της Σούδας ήταν το Νο 2 στήριγμά μας στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν μετά το 2001».
Τα παραπάνω εκστομίστηκαν από Αμερικανούς παράγοντες σε άκρως απόρρητη ενημέρωση προς τους συμμάχους τους, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Τα Νέα» (1/4/2008).
*
Θυμίζουμε ότι την εποχή που η Σούδα ανακηρυσσόταν παγκοσμίως ως «Νο 2 στήριγμα» των ΗΠΑ ενάντια σε Ιράκ και Αφγανιστάν, υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ήταν ο κ. Παπανδρέου.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι ανεξαρτήτως ενοίκου στο Λευκό Οίκο, το κράτος των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται από συνέπεια και συνέχεια, αν μη τι άλλο, στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Επομένως, ακόμα κι αν τότε πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπους, ο επόμενος πρόεδρος, ο Ομπάμα, όπως και η υπουργός Εξωτερικών, κυρία Κλίντον, δεν έχουν κανένα λόγο να μην αναγνωρίζουν τα όσα έχουν προσφέρει στη χώρα τους οι πολιτικοί φίλοι και σύμμαχοι των ΗΠΑ, η ελληνική πλουτοκρατία δηλαδή, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της «ελληνοαμερικανικής φιλίας»...
«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, κοινούς στόχους, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα».
(Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη στους «Ουάσιγκτον Τάιμς», 10/12/2000).
***
Αυτά τα περί «κοινών αρχών», «κοινών στόχων» και «κοινών αξιών» (!) με τη «δημοκρατία» των Αμπού Γκράιμπ και των Γκουαντάναμο, τα έλεγαν ...επί Μπους!
Φανταστείτε τώρα, δηλαδή, που η Αμερική διαθέτει «δημοκρατική» διακυβέρνηση...

                                                                                                                                                          ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου