Σάββατο 9 Μαΐου 2020

H Παρέλαση της Νίκης !




9η ΜΑΗ


75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Τιμώντας τα 75 χρόνια της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών το portal 902.gr παρουσιάζει την έγχρωμη λήψη της Παρέλασης της Νίκης, που έγινε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, στις 24 Ιούνη 1945.
Πρόκειται για ειδική παραγωγή, γυρισμένη από ξεχωριστό πολυμελές συνεργείο, με πλάνα διαφορετικά από τις άλλες κινηματογραφικές εκδόσεις.
Το γεγονός ότι η έγχρωμη κινηματογράφηση ήταν ακόμα στα σπάργανα, τα φιλμ και οι μηχανές συγκεκριμένες είχε ως αποτέλεσμα να τραβηχθεί μέρος της πολύωρης παρέλασης και να παραχθεί μια ταινία επικαίρων, διάρκειας 18 λεπτών και 21 δευτερολέπτων, εκ των οποίων τα 15 είναι της παρέλασης. Στο τέλος της ταινίας έχουν συμπεριληφθεί τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της Μόσχας το βράδυ της 24ης Ιούνη και πρόκειται για την πρώτη έγχρωμη νυχτερινή κινηματογράφηση, εκτός στούντιο και χωρίς άλλο τεχνικό εξοπλισμό, στην ιστορία του κινηματογράφου.
Η Παρέλαση της Νίκης διήρκεσε πάνω από 2 ώρες και σε αυτή συμμετείχαν 40.000 στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού και 1.850 οχήματα, άρματα και άλλα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου