Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου καταδικάζει τις περικοπές μισθών εργαζομένων στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"



Δελτίο τύπου

   Η Δημοτική Αρχή Μεσολογγίου συνεχίζοντας απροκάλυπτα τις αντιδημοκρατικές κι αντεργατικές της πρακτικές περιέκοψε, κατά 150,00 το μήνα και 600,00 € συνολικά, το μισθό πέντε εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (ειδικότητα οικιακοί βοηθοί), όπως διαπίστωσαν οι ίδιοι πριν λίγες μέρες όταν έγινε καθυστερημένα η πληρωμή τους για το Α΄ τετράμηνο του 2020. Αντί να τους χορηγήσει το επίδομα που πήραν όλοι οι εργαζόμενοι στους κλάδους υγείας και ψυχικής υγείας τους παρακράτησε και από τα δεδουλευμένα! Δηλαδή, «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», όπως λέει κι ο λαός.
    Το ποσό «εικάζεται» πως αφορά το ανθυγιεινό τους επίδομα γιατί αφενός μεν στις μισθοδοτικές τους καταστάσεις δεν αναφέρεται ουδεμία περικοπή, αλλά επιπλέον καμιά ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει γίνει στους εργαζόμενους, ούτε κάποια σχετική απόφαση έχει ληφθεί από το Δημοτικό συμβούλιο ή την Κοινωφελή Επιχείρηση.
   Αν δε συνυπολογισθεί το γεγονός ότι το ανθυγιεινό των συγκεκριμένων υπαλλήλων καλύπτεται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η καταβολή της μισθοδοσία τους μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, πράγμα που παράνομα σταμάτησε να γίνεται τους τελευταίους μήνες, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του αντεργατικού κατήφορου της Δημοτικής Αρχής.
        Η Λαϊκή Συσπείρωση ΚΑΤΑΔΙΚΆΖΕΙ με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες αυτές και ζητάει:
  • Να αποδοθούν άμεσα τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
  • Να γίνει άμεσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δοθούν εξηγήσεις από το Δήμαρχο Κώστα Λύρο και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Γιώργο Σωτηρακόπουλο. 
         Τέλος διαμηνύει προς «πάσα κατεύθυνση» τα εξής:
  • Καμιά περικοπή μισθού εργαζομένου δεν θα γίνει αποδεκτή τώρα ή αργότερα και με οποιοδήποτε πρόσχημα, όταν μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας οι εργαζόμενοι κλήθηκαν και καλούνται να εργαστούν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες.
  • Τα κροκοδείλια δάκρυα για  την «αποκάλυψη» και η «δήθεν έκπληξη» για την ανεπάρκεια της  Δημοτικής Αρχής, που τώρα μάλιστα συνοδεύονται από λεονταρισμούς για σκληρή αντιπολίτευση, δεν αθωώνουν και δεν διαγράφουν από την μνήμη και τη συνείδηση των προοδευτικών και τίμιων πολιτών, την πικρή πραγματικότητα γι αυτούς που στήριξαν τη Δημοτική Αρχή Λύρου και συνεργάστηκαν μαζί της με «νύχια και με δόντια», τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

                                                                  8-5-2020     
Γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης
Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου