Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Οι λαοί θα πληρώσουν με το αίμα τους την αλλαγή συνόρων και διεθνών συνθηκών


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ 
ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για κκε ευρωκοινοβουλευτική ομάδα
   
  Την ανάγκη να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων και διεθνών συνθηκών, γιατί θα τις πληρώσουν οι λαοί με το αίμα τους, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβασή του στη συζήτηση για την «κατάσταση στη Συρία», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:
   «Συρία: 7 χρόνια, 350.000 νεκροί, 20.000 παιδιά. Μακελειό που προκλήθηκε με τον πόλεμο που κήρυξαν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και το Ιράν, για τον έλεγχο πηγών και περασμάτων Ενέργειας. Μεγάλες οι ευθύνες του ευρωατλαντικού μπλοκ, της Σαουδικής Αραβίας και άλλων συμμάχων τους για τη συγκρότηση και τον εξοπλισμό του "Ισλαμικού Κράτους". Με την ήττα του ΙΚ εντείνεται ο ανταγωνισμός για τη "λεία", με επίθεση της Τουρκίας, απειλές και επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ.
   Δεν είναι όμως μόνο η Συρία. Κλιμακώνεται η επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Κύπρο, το Ιράκ, όπως και με τη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, την οποία καταγγέλλουμε και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους. Οι δυνάμεις, μεταξύ αυτών και η ελληνική κυβέρνηση, που προωθούν την πολιτική της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", μιλούν για λογαριασμό μεγάλων οικονομικών ομίλων και τους ανταγωνισμούς τους σε βάρος των λαών.
  Οι λαοί πρέπει σήμερα να απαντήσουν, καταδικάζοντας τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Καμία αλλαγή συνόρων και συνθηκών, γιατί θα τις πληρώσουν οι λαοί με το αίμα τους».

1 σχόλιο: