Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

SOS! ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ!

dieEEDYE




ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΞΟΥ

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καταγγέλλει και καταδικάζει την ελληνική κυβέρνηση γιατί βαθαίνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, με την εγκατάσταση  υποδομών – οπλικών συστημάτων στη βάση της Σούδας και πυρηνικών κεφαλών στη βάση του Αράξου στην Αχαΐα, που θα μεταφερθούν στην Ελλάδα από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει στη συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό της βάσης του Αράξου, προκειμένου, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, που ο ελληνικός λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει προηγούμενες δεκαετίες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με «αθόρυβο» τρόπο, έξω κι από αυτή τη διαδικασία της Βουλής, δημοσίευσε στο ΦΕΚ αριθμός 125, τεύχος πρώτο, στις 29 Αυγούστου 2017, τη νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησής της στις ΗΠΑ. Η δραστηριότητα άντλησης υδρογονανθράκων – από τον αμερικάνικο ενεργειακό κολοσσό Exxon Mobil- στη Νότια Κρήτη, χρειάζεται στρατιωτική «ομπρέλα» . Η βάση της Σούδας έχει εκπληρώσει και εκπληρώνει «ειδική αποστολή» στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο παρελθόν και σήμερα που κοχλάζει το καζάνι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή και ευρύτερα.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς και των άλλων αστικών κομμάτων είναι τεράστιες γιατί προωθούν και στηρίζουν με κάθε μέσο την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική και καλλιεργούν  αυταπάτες περί «σταθερότητας και ασφάλειας» μέσα στο ευρωνατοϊκό πλαίσιο.
Η ΕΕΔΥΕ, το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό φιλειρηνικό κίνημα  σημαίνει συναγερμό για την αποτροπή της εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο και νέων υποδομών και όπλων στη Σούδα. Αντιτασσόμαστε δυναμικά ώστε μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα να αποτρέψουμε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια κλιμάκωσης της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις

Παλεύουμε μαχητικά, μαζικά, ανυποχώρητα για :

  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι εργασίες υποδοχής νέων οπλικών συστημάτων στη βάση της Σούδας και των πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου .
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανο- ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα
  • Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς
  • Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις από τις στρατιωτικές αποστολές ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
  • Ούτε γη , ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

1 σχόλιο: