Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

                                      ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
IMG_20150501_112042
                                    ΑΓΡΙΝΙΟ

 
Κόντρα στην απαξίωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, οι σημερινές μαχητικές και μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ δίνουν το κλίμα και στέλνουν το μήνυμα για τη συνέχεια.
Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Η ελπίδα αποδεικνύεται πως δεν βρίσκεται στις κυβερνητικές εναλλαγές. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προσπαθεί να φορέσει το καπέλο του δήθεν "έντιμου" συμβιβασμού στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες που προηγήθηκαν ώστε να δώσει έμμεσα ο λαός, μέσα από νέους εκβιασμούς και απειλές, τη συγκατάθεσή του σε ένα νέο μνημόνιο, σε ένα νέο σφαγιασμό.
Να μη μείνουμε με το κεφάλι σκυμμένο. Να προετοιμαστεί η εργατική τάξη, η νεολαία, οι γυναίκες, συνολικά ο εργαζόμενος λαός, που βασανίζεται από την πολιτική των μονοπωλιακών ομιλών, για άμεση απάντηση στις νέες συμφωνίες που προετοιμάζονται. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς.
Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, πρέπει οι εργαζόμενοι να βγουν στο προσκήνιο, στην καθημερινή πάλη, στο δρόμο του ασυμβιβάστου αγώνα για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν, για να παύσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου