Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Απεργία των εργαζομένων στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες (Αστερίας Α.Ε.)

       
                    Εμφάνιση IMG_20150516_101441.jpg

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ανακοίνωση με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στις
Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες (Αστερίας Α.Ε.)
Το  Διοικητικό Συμβούλιο του κλαδικού συνδικάτου δηλώνει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους της επιχείρησης Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες (Αστερίας Α.Ε.), όπου με απόφασή τους στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας τους, αποφάσισαν συλλογικά να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να προχωρήσουν σε 24ωρες απεργίες το Σάββατο και την Κυριακή, διεκδικώντας το αυτονόητο, τα χρωστούμενα-δεδουλευμένα τους πολλών μηνών. Αρκετοί από τους συναδέλφους έχουν να πληρωθούν πάνω από ένα χρόνο, με αποτέλεσμα, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να μην μπορούν να ζήσουν.
Δεν είναι η μόνη επιχείρηση στον κλάδο που συμβαίνουν αυτά, ιδιαίτερα στον υποκλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών πανελλαδικά, αλλά και στην περιοχή μας. Στα παράλια του Νομού υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μικρότερες που τους χρωστάνε δεδουλευμένα, την ίδια στιγμή που κερδοφορούν. Οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες συναδέλφισσες στα συσκευαστήρια είναι απαράδεκτες με εξαντλητικά ωράρια έως και 12-13 ώρες, με ελλειπή  μέτρα ασφαλείας για τους συναδέλφους που είναι μέσα στη θάλασσα, στα κλουβιά, που καθημερινά σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, παίζουν τη ζωή τους κορόνα-γράμματα. Επίσης η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και όχι στο ΙΚΑ με παλιά κυβερνητική απόφαση για τον πρωτογενή τομέα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται για την υγεία τους σε μία σειρά ζητήματα. (εργατικά ατυχήματα κτλ.).
Η εργοδοσία  μπροστά στα κέρδη αδιαφορεί και για τη ζωή και για την ασφάλειά μας. Πατάει πάνω στο φόβο και την ανασφάλειά μας για να μας έχει απλήρωτους, αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων και της ΕΕ που τις στηρίζει για να τσακίζει τους μισθούς και μεροκάματά μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Συνάδελφοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ! Ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει, να βάλει φρένο στα σχέδιά τους  και να διεκδικήσει τα σύγχρονα δικαιώματα, είναι ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και του συγκεκριμένου κλάδου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να μη δώσουν άλλη πίστωση χρόνου, να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος! Να ισχυροποιηθεί η οργάνωση στο κλαδικό σωματείου του Νομού μας, στα Γάλατα-Τρόφιμα-Ποτά. Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα. Η οργάνωση στο σωματείο και ο αγώνας είναι μονόδρομος.
Το παράδειγμα των συναδέλφων που συλλογικά παλεύουν και διεκδικούν να γίνει η αρχή, να γίνει εφαλτήριο για νέους αγώνες, που πρέπει να γίνουν παντού.Το σωματείο μας χαιρετίζει και στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων μας, έμπρακτα.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Νομού να 
  • τ στηρίξουν τον αγώνα των συναδέλφων μας.
Απαιτούμε από την εργοδοσία την άμεση καταβολή των εδεδουλευμένων μισθών οι οποίοι ανέρχονται σε αρκετούς μήνες.

Όλοι μαζί, μια γροθιά, ένας για όλους και όλοι για έναν.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει. 
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Πειραιώς 1-Αθήνα Τ.Κ 10552 Τηλ:210-5221137 Fax: 210-5238163 site: www.trofimapota.gr e-mail:poeygtpn@gmail.com Αρ.Πρωτ: 35 Αθήνα 16-5-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε., ΜΜΕ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΛΑΔΟΥ 

Η ομοσπονδία κηρύσσει νέα επαναλαμβανόμενη 24ωρη απεργία στην επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ» και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας (Μύτικας) την Κυριακή 17/05/2015 από 00:00πμ ως 24:00μμ στηρίζοντας την απόφαση των εργαζομένων και της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 16/05/2015.
Απαιτούμε από την εργοδοσία την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μισθών οι οποίοι ανέρχονται σε αρκετούς μήνες. Επίσης καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής και του κλάδου να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους και να βοηθήσουν στην περιφρούρηση του δίκαιου αγώνα των εργαζομένων. Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι αν δεν ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.  
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου