Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο - να μη λείψει κανείς!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

            
   Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Τυρνάβου με δεκάδες αγροτικά μηχανήματα παλεύοντας για την επιβίωση τους.
    Η μαζική και μαχητική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων αντικατοπτρίζει την όξυνση των προβλημάτων σε σχέση με πέρυσι εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της ΚΑΠ της Ε.Ε και όσες δυνάμεις στηρίζουν αυτό τον δρόμο που οδηγεί στο ξεκλήρισμα μας.        Δείχνει πάνω από όλα τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν κόντρα στο ρεύμα της υποταγής και της μοιρολατρίας, της λογικής «τίποτα δεν γίνεται» και ότι «οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα».
    Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αξιοποιώντας την πλούσια πείρα τους ξέρουν πολύ καλά πως ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται. Γνωρίζουν πως ότι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων, τίποτε δεν χαρίστηκε. 
   
Τα περυσινά μαζικά μπλόκα της αγροτιάς :
  • Ανάγκασαν την κυβέρνηση να ψηφίσει αφορολόγητο όριο από 8670-9500 € στο εισόδημα και επιπλέον 12000 € για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ ως τότε διατυμπάνιζε ότι θα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. 
  • Σταμάτησαν τα αγροτοδικεία και οι καταδίκες για τους αγώνες μας. 
  • Αναγκάστηκε να πάει χρονικά πιο πίσω το χαράτσι των ασφαλιστικών εισφορών, τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια. 
  • Βάλαμε φρένο σε νέα ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα που στόχευε να πάρει. 
   Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ξεμπλέξαμε μαζί της, εμμένει στην πολιτική της, ετοιμάζει νέα χαράτσια και επίθεση στο εισόδημα μας που στόχο έχει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Είναι όμως στο χέρι μας να αποκρούσουμε αυτή την επίθεση με την οργάνωση και τους αγώνες μας.   Χαιρετίζουμε τα σωματεία, τους συλλόγους γυναικών και συνταξιούχων που συμπαραστάθηκαν και συμμετείχαν στο αγροτικό συλλαλητήριο του Τυρνάβου.
   Η συμπόρευση και η κοινή δράση με τους εργαζόμενους,
τους αυτοαπασχολούμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας ώστε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
   Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Λάρισας να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Νίκαια-Λάρισας.    
   Πανελλαδική σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα Μπλόκα και οι Ομοσπονδίες που έχουν την διάθεση να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων, οι αγροκτηνοτρόφοι και αλιείς που συνειδητοποιούν ότι μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα με μαζικούς λαϊκούς αγώνες ανατροπής.
   Είναι ένα ενωτικό κάλεσμα συντονισμού από τον Έβρο ως την Κρήτη που θα οδηγήσει σε μαζικούς αγώνες σε όλη την χώρα διεκδικώντας την επιβίωση των οικογενειών μας και ανάπτυξη των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων την χώρας μας προς όφελος του λαού.
   Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τη Νίκαια-Λάρισας στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όσους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές και το μνημόνιο που ψηφίστηκε από τους 222 βουλευτές πως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα με μας και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, τους Α.Σ και τις Επιτροπές των Μπλόκων.
   Είναι ώρα ευθύνης για τον κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο - να μη λείψει κανείς!

Το Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου