Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Επικοινωνιακό παιχνίδι στο κέντρο της Αθήνας!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ!


Άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο τους μετανάστες και εμπλοκή της Υγειονομικής Υπηρεσίας Κ.Τ. της Περιφέρειας Αττικής, στήθηκε την Τρίτη 31-3-15. Όπως συνέβαινε και επί Διοίκησης Σγουρού και των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνέβη και χθες για την εξυπηρέτηση τώρα όμως της Περιφερειακής Αρχής ΣΥΡΙΖΑ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Το σκηνικό τώρα ανέλαβε εργολαβικά να το στήσει ένας τηλεοπτικός σταθμός κάνοντας ρεπορτάζ σε ένα από τα δεκάδες κτίρια της Αθήνας, όπου κυκλώματα στοιβάζουν μετανάστες κατά εκατοντάδες. Και βέβαια δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτά: συνωστισμός πολλών ατόμων, χωρίς νερό, με υγρασία και μούχλα, με κατσαρίδες και ποντίκια, με λύματα και σκουπίδια, κατάσταση που αποτελεί πολύ σοβαρή ανθυγιεινή εστία, θέτοντας σε κίνδυνο πρώτα και κύρια τη ζωή των ίδιων των μεταναστών. Κλείνοντας το ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος ομολόγησε απροκάλυπτα που αποσκοπούσε αυτό: «Αλήθεια είναι καλύτερα εδώ, απ’ ότι στο κέντρο της Αμυγδαλέζας;»
Αυτός είναι ο καημός κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής! Δεν τους πήρε ο πόνος για την κατάσταση που διαβιούν τα μικρά παιδάκια όπως τόνιζαν, αλλά να προβάλουν ως μόνη λύση διαχείρισης του προβλήματος τα κολαστήρια τύπου Αμυγδαλέζας, τα οποία ενώ προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε, ότι θα τα κλείσει, όχι μόνο τα διατηρεί, αλλά εκφράζει και την ανάγκη να στήσει και περισσότερα!
Μάλιστα για να μην φανεί ότι η Περιφερειάρχης Αττικής «κωφεύει στο πρόβλημα»,  κατ’ εντολή της, στάλθηκε αμέσως επί τόπου μία ομάδα Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για να διενεργήσει υγειονομική έρευνα, παρουσία της αστυνομίας και του τηλεοπτικού συνεργείου!
Αλήθεια γιατί η Περιφερειακή Αρχή κάνει πως «ανακαλύπτει την Αμερική»; Δεν ξέρει ότι η υγειονομική υπηρεσία έχει συντάξει και αποστείλει από το 2009 μέχρι σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, πέντε (5) έγγραφα αυτοψίας για το συγκεκριμένο κτίριο της οδού Ξούθου και παρόλα αυτά δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση;  
Αλήθεια γιατί δεν έχει σταλεί η υγειονομική υπηρεσία και στην Αμυγδαλέζα ποτέ;;; Οι συνθήκες εκεί είναι εξίσου ανθυγιεινές και επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή των μεταναστών,  όπου κρατούνται και μικρά παιδιά, αφού δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη (καθαριότητα, τροφή, φάρμακα κλπ).
Οι απαντήσεις είναι προφανείς. Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή σε αγαστή συνεργασία χρησιμοποιούν τέτοια σκηνικά μπροστά στις κάμερες, για να φοβίσουν το λαό μας, να τον στρέψουν ενάντια στους πιο εξαθλιωμένους και τελικά να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή του αυτά τα κέντρα κράτησης, τα οποία σήμερα χρησιμοποιούνται για τους μετανάστες, αύριο ποιος ξέρει για ποιον. Είναι επικίνδυνη ενέργεια, που συμβάλλει στη καλλιέργεια του ρατσισμού και στην ανάπτυξη αντιδραστικών αντανακλαστικών. Δίνουν «χώρο» και με αυτόν τον τρόπο στη εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.
Κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη σοβαρότατων ανθυγιεινών εστιών. Λύση όμως δεν αποτελούν ούτε οι τρώγλες της Ομόνοιας, ούτε οι φυλακές της Αμυγδαλέζας. Οι εξαθλιωμένοι αυτοί άνθρωποι χρειάζονται αξιοπρεπείς, ανοιχτούς και δημόσιους χώρους φιλοξενίας, που να τους παρέχεται στέγη, τροφή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άσυλο ή ταξιδιωτικά έγγραφα, για να ταξιδέψουν εκεί όπου είναι ο τελικός προορισμός τους. Τέτοιες λύσεις στηρίζουμε, για τέτοιες λύσεις παλεύουμε.
Εξάλλου λύση δεν μπορεί να δοθεί από όλους όσους αποδέχονται και λειτουργούν στα πλαίσια των συνθηκών και των αποφάσεων της Ε.Ε., που για λογαριασμό του κεφαλαίου ανάβει τις φλόγες του πολέμου, ξεριζώνει οικογένειες από την πατρίδα τους, καταδικάζει στη φτώχεια  ανθρώπους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Κανείς να μη συναινέσει να γίνει μέρος πολιτικών επιδιώξεων, εχθρικών στα συμφέροντα των εργαζομένων. Κανείς να μην δεχτεί να συμμετέχει σε επικοινωνιακά παιχνίδια, σε ελέγχους μαζί με δυνάμεις καταστολής, να μην δεχτεί να «πουλιέται» η δουλειά του στη τηλεοπτική αγορά σκοπιμοτήτων.
                                                                    1-4-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου