Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

                                              δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου
 
                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για να εξυπηρετήσει το « κρατικό χρέος», με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που την υπογράφει ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όλο το υπουργικό συμβούλιο, αρπάζει τα όποια ελάχιστα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Έτσι αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και πάει ακόμη πιο πέρα. Κάνει αυτό που δεν τόλμησε καμία προηγούμενη κυβέρνηση να κάνει μέχρι σήμερα , να αγγίξει τα χρήματα των Δήμων, που είναι ήδη ελάχιστα για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Αυτή η ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία των δήμων και συνεπώς θα δυσκολέψει αφάνταστα τη λειτουργία τους, θα χτυπήσει τα ήδη περιορισμένα δικαιώματα και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών θα δυναμιτίσει ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών και δομών των δήμων που εξυπηρετούν τις λαϊκές οικογένειες..
Καλούμε σε συντονισμένο αγώνα όχι μόνο να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των δήμων αλλά και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια από τις παρακρατήσεις των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων.
Καλούμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση του να απαιτήσει τη μη εφαρμογή και ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), να μην κατατεθούν τα χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά αντίθετα να ζητηθούν τα χρήματα που έχουν παρακρατηθεί παράνομα όλο το προηγούμενο διάστημα, να καταγγείλει και καταδικάσει την συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης..

                                ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 22/4/2015
Μαργαρίτης Θόδωρος, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου