Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία του ΠΑΜΕ


           


Χιλιάδες κόσμου γέμισαν από νωρίς ασφυκτικά το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις της Αθήνας για να τιμήσουν το ΠΑΜΕ και τα 16 χρόνια ζωής και δράσης του.
«16 χρόνια ΠΑΜΕ ΑΓΩΝΑΣ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια», έγραφε το γιγαντοπανό πάνω από την εξέδρα, από την οποία ερμηνεύθηκαν διεθνή εργατικά και πολιτικά τραγούδια από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη γιορτή του ΠΑΜΕ. Η συναυλία έκλεισε με τη «Διεθνή» που τραγουδήθηκε από όλους τους συγκεντρωμένους.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ τους συγκεντρωμένους χαιρέτισαν ο ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μαυρίκος και ο Ντανγκ Νγκοκ Τοθνγκ, αντιπρόεδρος της ΠΣΟ και πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Βιετνάμ. (Δείτε εδώ το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης)
Ο Γιώργος Μαυρίκος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η ίδρυση του ΠΑΜΕ αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της ικανότητας των ταξικών δυνάμεων να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης». (Δείτε εδώ βίντεο)
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Βιετνάμ τόνισε πως για τη βιετναμέζικη αντιπροσωπεία είναι τιμή να γιορτάζει μαζί με το ΠΑΜΕ τη συμπλήρωση 16 χρόνων δράσης του και παράλληλα τα 70 χρόνια της ΠΣΟ. (Δείτε εδώ βίντεο)
Στη συγκέντρωση-συναυλία παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Σε δήλωσή του τόνισε:
«Το ΠΑΜΕ αποτελεί μεγάλη κατάκτηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας. 16 χρόνια τώρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων της πατρίδας μας, αποτελεί ταξική συσπείρωση Εργατικών Κέντρων, πρωτοβάθμιων σωματείων, Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα. Δίνει τη μάχη για την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, κόντρα στον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό. Ταυτόχρονα, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που αγωνίζονται μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συμβάλλουν έτσι ώστε να ανασυνταχθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης σε αυτό και βεβαίως να αναπτυχθεί η κοινωνική λαϊκή συμμαχία με άλλα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας». (Δείτε εδώ το βίντεο με τη δήλωση)
«70 χρόνια αγωνιστικά διεθνιστικά» ανέγραφε το πανό της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, ενώ εκπρόσωποι συνδικάτων από την Τσεχία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Κύπρο και αντιπροσωπεία συνδικάτων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από Βιετνάμ, Σουδάν, Ινδία, Πορτογαλία, Παλαιστίνη και Περού ήταν εκεί για να τιμήσουν τη δράση του ΠΑΜΕ. Επιπλέον στο ΠΑΜΕ έχουν σταλεί μηνύματα εργατικών οργανώσεων που χαιρετίζουν τη 16χρονη προσφορά του.
Η μεγάλη συγκέντρωση - συναυλία ξεκίνησε περίπου στις 19.00, ενώ η προσέλευση του κόσμου είχε ξεκινήσει μερικές ώρες νωρίτερα αφού από τις 17.00 δρομολογούνταν πούλμαν από συνοικίες της Αττικής.
                                                                 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου