Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ιδιωτικοποιούν τις "Ελληνικές Αλυκές Α.Ε"



ΔΗΜΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης των «Ελληνικών Αλυκών ΑΕ». . Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετά τη διάσωσή της (έτσι πιστεύει), στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο και τις τοπικές, έκανε ανάρτηση στη Διαύγεια (4/6/2014) της "Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής προσφορών για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών νομικού συμβούλου προς το Ελληνικό Δημόσιο σχετικά με την διερεύνηση της αξιοποίησης της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε." », προετοιμάζοντας το ξεπούλημα.
Ο ορυκτός πλούτος της χώρας  δεν πρέπει να παραχωρείται σε επιχειρηματίες για να τον λεηλατούν θησαυρίζοντας . Πρέπει να είναι λαϊκή ιδιοκτησία, η αξιοποίησή του πρέπει να γίνεται προς όφελος του λαού με κεντρικό σχεδιασμό για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα των περιοχών που βρίσκονται οι αλυκές. Θα τις αξιοποιεί και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους που θα τους προστατεύουν από εργατικά ατυχήματα .
Σε παλιότερη ανακοίνωση για τις «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» τονίζαμε: 
«Η λύση  δεν μπορεί να είναι άλλη από την ένταξη της επιχείρησης σε ενιαίο κρατικό φορέα ορυκτού πλούτου . Όλες οι μετοχές να περάσουν στο κράτος. Να γίνει ανασχεδιασμός της επιχείρησης με σαφή προσανατολισμό στην καθετοποίηση της παραγωγής (εργοστάσιο /σια επεξεργασίας και συσκευασίας) και εμπορία, με χρηματοδότηση από το κράτος πλήρη έλεγχο της διοίκησης από τους εργαζόμενους της επιχείρησης (που θα έχουν μόνιμη σταθερή δουλειά με καλή αμοιβή) , πλήρη διαφάνεια με υποχρεωτική λογοδοσία της διοίκησης στο τέλος κάθε χρονιάς. Η λύση αυτή εξασφαλίζει κάποιες θέσεις εργασίας, λειτουργία της επιχείρησης προς όφελος του λαού, συλλογικότερη και άρα ορθολογικότερη αξιοποίηση του φυσικού πλούτου. Γνωρίζουμε την βασικότερη ένσταση, ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν σήμερα μέσα στο δοσμένο πολιτικό οικονομικό πλαίσιο, όμως, πιστεύουμε πως είμαστε υποχρεωμένοι πλέον, πριν είναι πολύ αργά, να σπάσουμε αυτό το πλαίσιο που είναι φυλακή, που είναι πλαίσιο κάτεργου για την πλειοψηφία , που το ζουν καθημερινά στο πετσί τους (των ανέργων , των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, μικρεμπόρων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων αγροτών, των ψαράδων, των νέων) και πλαίσιο επίγειου παράδεισου για την πολύ μικρή μειοψηφία (εφοπλιστών,  μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών, οικονομικών παρασίτων).ΟΧΙ στο ξεπούλημα των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΛΥΚΩΝ. ΟΧΙ στη συνέχιση της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια προς όφελος ιδιωτών. ΝΑΙ στην λειτουργία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου με πλήρη διαφάνεια και κοινωνικό- εργατικό έλεγχο.»

 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΑ  ΜΑΖΙΚΟ  ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.      

                                                      ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 12/6/2014
 Μαργαρίτης Θόδωρος, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου