Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ιδού οι «σωτήρες» μας! «Μαυρίστε τους»!

Αυτοί που κυβέρνησαν, που διαχειρίστηκαν τα κοινά για λογαριασμό βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, εργολάβων, «νταβατζήδων», τοκογλύφων και κερδοσκόπων, που κατά τα λεγόμενά τους «χρεοκόπησαν», που ξεφτίλισαν και κατάντησαν την Ελλάδα εδώ που την κατάντησαν,
αν είχαν την ελάχιστη αξιοπρέπεια, αν διέθεταν στοιχειώδη αυτοσεβασμό, αν γνώριζαν τι σημαίνει τσίπα και φιλότιμο,
ακόμα κι αν δεν έβαζαν μια πέτρα στο λαιμό τους - όπως περιγράφεται το «μεσογειακό χαρακίρι» - ακόμα κι αν δεν εκλιπαρούσαν γονατιστοί να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί,
θα εμφανίζονταν μπροστά στον ελληνικό λαό, θα έβγαιναν ενώπιον των εκατομμυρίων μισθοσυντήρητων, χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων, πτωχευμένων, και θα τους έλεγαν ένα και μόνο πράγμα:
*
«Ελληνίδες και Ελληνες, σας ζητάμε συγνώμη. Αλλά ξέρουμε ότι με το κακό που σας προκαλέσαμε είναι αδύνατο να μας συγχωρήσετε. Γι' αυτό ως ελάχιστη ένδειξη ντροπής, ως στοιχειώδη απόδειξη ανάληψης των ασύγνωστων ευθυνών μας, σας δηλώνουμε ένα: ότι εξαφανιζόμαστε από προσώπου Γης και ότι το μόνο πια που σας ζητάμε είναι, αν μπορείτε, να μας ξεχάσετε».
*
Βέβαια, η πολιτική ως έκφραση συμφερόντων, ταξικών συμφερόντων, δεν διεξάγεται ούτε με όρους τσίπας, ούτε με όρους φιλότιμου, ούτε με όρους αξιοπρέπειας, ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για εκείνη την πολιτική που υπηρετεί τους λίγους, βασανίζοντας τους πολλούς.
*
Αντίθετα, στον πραγματικό κόσμο, εδώ που η «αυτοκριτική» είναι το διαβατήριο - συγχωροχάρτι για τις νέες αγιοαμαρτίες, τι έχουμε;
Ολοι αυτοί, που οι Ηρόστρατοι, οι Γουλιμήδες και οι Εφιάλτες δεν πιάνουν μπροστά τους χαρτωσιά, έχουν κι από πάνω το απερίγραπτο θράσος να ποζάρουν σαν «σωτήρες», σαν «σοφοί», σαν «Μεσσίες»!
*
Μα την αλήθεια, είναι απίθανο!
Αυτοί που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, είναι οι ίδιοι που τώρα μας λένε ότι «θα μας σώσουν»!
Αυτοί που κλέβουν τη σύνταξη του γέροντα και πάνε να θέσουν 21 νησιά του Αιγαίου εκτός εθνικής κυριαρχίας (!), είναι οι ίδιοι που μιλούν για «πατριωτισμό»!
Αυτοί που μέχρι χτες «τσακώνονταν» ποιος ήταν ο ιδανικότερος και ο «καταλληλότερος» τιμονιέρης του «μονόδρομου» που μας έχει φέρει στον Καιάδα, είναι οι ίδιοι που τώρα «τσακώνονται» ποιος έχει το καλύτερο «καθαρτικό» για τον ασθενή!
Τον ασθενή που - αυτοί - τον έστειλαν στην «εντατική»,
Τον ασθενή που - αυτοί - τον αλυσόδεσαν να ταξιδεύει στον «Τιτανικό» και
Τον ασθενή που - αυτοί - τον έκαναν πειραματόζωο να του απευθύνονται οι πλουτοκράτες με προτεταμένο το μεσαίο δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου!
Αυτοί είναι οι «σωτήρες» μας! «Μαυρίστε τους»!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου