Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ




Συντονισμός των δυνάμεων και οργάνωση του αγώνα
Στην Ομόνοια στις 11 π.μ., η απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ
Η απεργία αφορά όλα τα λαϊκά στρώματα και τις ανάγκες τους, που σφάζονται από την πολιτική κυβέρνησης - τρόικας
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά τόσο στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη όσο και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου. Η συγκέντρωση στην Αθήνα, θα γίνει στην Ομόνοια, στις 11 π.μ.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής: «Ολοι στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 π.μ.Στις μέρες που απομένουν για την απεργία στις 15 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι, τα Συνδικάτα με σχέδιο, οργάνωση, βάζοντας και άλλους εργαζόμενους στη μάχη, με συλλογικές διαδικασίες να παλέψουν για την επιτυχία της. Σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, να γίνουν συζητήσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις, για τα μέτρα της κυβέρνησης, για τη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν σε κάθε τόπο δουλειάς να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Μέσα από γενικές συνελεύσεις παντού να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής, με ψηφίσματα που να περιέχουν και τις διεκδικήσεις του κλάδου τους. Για να είναι μαζικές και μαχητικές οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Για να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να φτάσει παντού, δυνατά η φωνή μας και το μήνυμά μας, ότι υπάρχει άλλος δρόμος αυτός της αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, της κοινωνικής συμμαχίας, για να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός».
Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών νομού Αττικής, με ανακοίνωσή του, συμμετέχει στην απεργία και καλεί: «Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε λαϊκές γειτονιές δίπλα στο Συνδικάτο». Το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» προχωρά σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας, στις 7 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (ΕΚΑ, 2ος όροφος). Απόφαση συμμετοχής στην απεργία πήρε επίσης και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).
Εντείνονται οι προετοιμασίες
Την ίδια στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, οι ταξικές δυνάμεις, οργανώνουν συνελεύσεις και συντονίζουν τις δυνάμεις τους με τους επαγγελματοβιοτέχνες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, στους αγρότες της ΠΑΣΥ, στο ΜΑΣ και την ΟΓΕ, για τη μεγαλύτερη επιτυχία της απεργίας.
Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την προετοιμασία και επιτυχία της απεργίας από την Επιτροπή Λήμνου του ΠΑΜΕ. Στη σύσκεψη, συμμετείχαν και οι αγρότες του νησιού που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ. ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ απευθύνουν μαζικό κάλεσμα σε εργάτες και αγρότες για μαζική συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, στις 15 Δεκέμβρη, στο λιμάνι της Μύρινας, στις 10 το πρωί. Στη σύσκεψη συμμετείχε και αντιπροσωπεία από το 15μελές του Γενικού Λυκείου Μύρινας.
Στη Σάμο, την Παρασκευή έγινε συνάντηση εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, όπου αποφασίστηκε συντονισμός της δράσης στην κατεύθυνση του Κοινού Πλαισίου Πάλης, με σταθμό την απεργία. Στη Ρόδο, με ανακοίνωσή της η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στις 10 π.μ.
Στην Πάτρα, η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ με την αντίστοιχη Γραμματεία του ΠΑΜΕ προχωρούν σε σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης, αύριο, Τετάρτη 1η Δεκέμβρη και ώρα 7 μ.μ., στα γραφεία τους (Ακτή Δυμαίων 28, 1ος όροφος). Αύριο, επίσης Τετάρτη 1 Δεκέμβρη, η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου για την προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου