Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τιμήθηκε ο Κώστας Δρόσος για την ηρωική του δράση κατά την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο



Ο                                 o Κώστας Δρόσος παραλαμβάνει τη βράβευσή του
   Για την ηρωική του δράση κατά την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, όπου υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος λοχίας και πήρε μέρος στις μάχες ως αρχηγός πληρώματος άρματος μάχης, τιμήθηκε και βραβεύθηκε ο Κώστας Δρόσος, στέλεχος του ΚΚΕ, από τον Σύλλογο των «εν Αθήναις Αρτοτινών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου στην Αρτοτίνα Φωκίδας.
   Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν και τίμησαν τον Κ. Δρόσο αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδαςτου ΚΚΕ, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» των Δήμων Δωρίδας και Δελφών.
   Κατά την ομιλία του, ο Κ. Δρόσος τόνισε πως 43 χρόνια μετά ο κυπριακός λαός βιώνει ακόμη τις συνέπειες της εισβολής. Στη φλεγόμενη ευρύτερη περιοχή έχουν συγκεντρωθεί τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις των ιμπεριαλιστικών χωρών ΕΕ - ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας που ανταγωνίζονται μεταξύ τους στην υπεράσπιση των συμφερόντων των πολυεθνικών τους. Τα παζάρια που γίνονται σήμερα για την πολυπόθητη λύση του Κυπριακού δεν προοιωνίζουν τίποτε το θετικό για τον κυπριακό και τον ελληνικό λαό».
   Τέλος κάλεσε τον κόσμο, ειδικότερα τους νέους που βρίσκονταν στην πλατεία του χωριού, να μην μένουν αδιάφοροι παρακολουθώντας απαθείς τις εξελίξεις...

                                                            902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου