Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Μεσολογγίου;




ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


   
    Στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ του Πνευματικού - Κοινωνικού - Αθλητικού Κέντρου του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, την 31η Μαιου 2016, τέθηκε θέμα επιβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Μετά από αίτημα πολλών μελών του Δ.Σ ο πρόεδρος ανέβαλε το θέμα για επόμενη συνεδρίαση.
   Το αιτιολογικό της πρότασης ήταν, ότι αρκετοί γονείς αμελούν την κατάθεση αιτήσεων και των αντίστοιχων δικαιολογητικών έχοντας σαν δεδομένο την δωρεάν και σίγουρη αποδοχή του παιδιού τους όποτε αυτή αιτηθεί. Το γεγονός αυτό όμως δημιουργεί πρόβλημα στο ύψος της χρηματοδότησης του δήμου από το αντίστοιχο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (κύρια πηγή χρηματοδότησης λειτουργίας των παιδικών σταθμών). Έτσι, υποστηρίζεται, η επιβολή τροφείων θα κινητοποιήσει αυτή την κατηγορία γονέων για εγκαιρη υποβολή της σχετικής αίτησης και των απαραίτητων δικαιολογητικών για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση.
   Η άποψη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι πως αποτελεί κατάκτηση για το δήμο μας (από τους ελάχιστους σε όλη τη χώρα) η μη επιβολή τροφείων και η ικανοποίηση όλων των αιτήσεων έξι χρόνια τώρα. Κατάκτηση που πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί, ειδικά σήμερα που το λαικό εισόδημα είναι ανύπαρκτο ή πενιχρό και καταλεηλατείται από τη φοροληστεία των ασκούμενων αντιλαικών πολιτικών. 
   Καλούμε όλους τους γονείς να κάνουν έγκαιρα όλες τις διαδικασίες. Κανένα νήπιο εκτός σταθμών, είναι μεγάλη η προσφορά των σταθμών στην κοινωνικοποίηση και στην ομαλή σχολική ένταξη αργότερα. 
   Επαγρύπνηση για δωρεάν, σωστή λειτουργία με εξειδικευμένο προσωπικό όλων των βρεφικών και νηπιακών σταθμών του δήμου με συνέχιση της καθολικής αποδοχής όλων των αιτήσεων.
                           
                     Μεσολόγγι 31-5-2016

Μαργαρίτης Θεόδωρος, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου