Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας: Οι αιματοβαμμένες πολιτικές του ΑΚΡ πίσω από τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα



             


Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, πριν από τη διαδήλωση με σύνθημα «Ενάντια Στον Πόλεμο, Ειρήνη Τώρα», εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας, που είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).
Τονίζει ότι η επίθεση στόχευε «στην τρομοκράτηση όχι μόνο των διαδηλωτών, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας» και σημειώνει πως όποιος κι αν είναι ο δράστης, αυτό που βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση «είναι οι αιματοβαμμένες πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ» και οι «αντιδραστικές ισλαμιστικές συμμορίες», οι οποίες είχαν εκτραφεί ενάντια στη Συρία και τώρα επιστρέφουν στην Τουρκία με εγγύηση της ασφάλειάς τους από την κυβέρνηση του ΑΚΡ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Οι αιματοβαμμένες πολιτικές πρέπει να εγκαταλειφθούν

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα της Τουρκίας, πριν από τη διαδήλωση με σύνθημα “Ενάντια Στον Πόλεμο, Ειρήνη Τώρα”. Αυτή η επίθεση στόχευε στην τρομοκράτηση όχι μόνο των διαδηλωτών, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας. Οι δράστες προσπαθούν να εξοικειώσουν το λαό μας με την τρομοκρατία και τη βία. Στόχος τους είναι να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται απεγνωσμένοι και, συνεπώς, να μένουν “μακριά από τους δρόμους”.
Όποιος κι αν είναι ο δράστης, αυτό που βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση είναι οι αιματοβαμμένες πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια και πρόσφατα έχουν κλιμακωθεί. Αντιδραστικές ισλαμιστικές συμμορίες, οι οποίες είχαν εκτραφεί ειδικά για την εχθρότητα κατά της Συρίας, τώρα επιστρέφουν στην Τουρκία, γνωρίζοντας ότι έχουν την εγγύηση της ασφάλειάς τους από την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Είναι γνωστό ότι αυτές οι συμμορίες αποτελούν μέρος των αιματοβαμμένων πολιτικών του ΑΚΡ. Για χρόνια δρούσαν ως υπεργολάβοι για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και συνεχίζουν αυτόν το ρόλο για τις πολιτικές του ΑΚΡ στην Τουρκία.
Η κυβέρνηση του AKP, η οποία δεν αντέχει καν να ακούει για Ειρήνη, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να συνεχίσει τις αιματοβαμμένες πολιτικές.
Είναι καθήκον όλων των φιλειρηνικών και προοδευτικών δυνάμεων να αντισταθούν σε αυτό. Η καλύτερη απάντηση που ο λαός μας μπορεί να δώσει σε αυτήν τη βίαιη επίθεση στην Άγκυρα είναι να κάνει το καθήκον του. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απαντήσουμε στην επιθυμία του ιμπεριαλισμού και του συνεργάτη του, ΑΚΡ, για αίμα και να φτάσουμε σε πραγματική ειρήνη.
Ο λαός μας δεν θα υποκύψει στον ιμπεριαλισμό και τους συνεργάτες του.

Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας

Κωνσταντινούπολη, 10.10.2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου