Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 7.30 μ.μ, στην πλατεία του Δικαστικού Μεγάρου Μεσολογγίου

Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, τσακίζουν τη ζωή μας!


                              


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει για ψήφιση, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη, στη ΒΟΥΛΗ το πολυνομοσχέδιο. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι φωτιά και αποτελούν τα προεόρτια της πιο σκληρής και σαρωτικής επίθεσης που θα συνεχιστεί τον Νοέμβρη, με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα στους μισθούς, σε συντάξεις και σε εργασιακά δικαιώματα! Το πολυνομοσχέδιο φέρνει επιπλέον ανατροπές στο Ασφαλιστικό, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους, επιβάλλει νέες μειώσεις στις συντάξεις κύριες και επικουρικές, χαρακτηρίζει υψηλόμισθους τους συνταξιούχους με 1000 ευρώ μεικτά, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, ενισχύει και συνεχίζει τη φοροκαταιγίδα που πλήττει τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, διατηρώντας τον ΕΝΦΙΑ, θεσπίζοντας πιο αυστηρούς κανόνες για όσους εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων. Αυξάνουν τις τιμές σε βασικά είδη εφαρμόζοντας ΦΠΑ 23%. Αυξάνουν ακόμα και την τιμή στα είδη πανάκριβα εισιτήρια.
Δεν υπάρχει καμία λαϊκή συναίνεση σε αυτό το έγκλημα! Όλοι στο δρόμο ξεσηκωμός, κανένας συμβιβασμός με το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας!
Δίνουμε αγωνιστική, μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση! Συμμετέχουμε στον αγώνα, στο σωματείο, στο σύλλογο! Παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπιση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.
Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανένα εργάτη, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, άνεργο, γυναίκα! Μας καταδικάζουν στην δουλειά και τη ζωή χωρίς δικαιώματα για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.
Είναι προκλητικοί! Την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη, από χρέη, από πρόστιμα και αναδρομικά! Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν τις ψευτοσυντάξεις των υπερήλικων, καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι τον τάφο τα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης στα 40! Στους εργαζόμενους που εργάζονται στις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, στα σκουπίδια, στην αποκομιδή, στη διαλογή, στην επισκευή και τη συντήρηση των μέσων καθαρότητας προσθέτοντας 9  τουλάχιστον χρόνια παραπάνω εργασίας δρομολογώντας ταυτόχρονα και την κατάργηση του επιδόματος των 150€. Ανοίγουν τον δρόμο να μην μείνει τίποτα όρθιο στον ιδιωτικό τομέα.
Το πολυνομοσχέδιο που πάει προς ψήφιση την Παρασκευή μαζί με το πόρισμα των «σοφών» που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, αποτελούν την ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης.
Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα και κόστος αλλά δικαίωμα! 
Να μην ανεχτούμε το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις. Να μην αποδεχτούμε τη δουλειά μέχρι τα 67, τη μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική υπόθεση. Να μη χαρίσουμε το δικαίωμα στην υγεία και στην πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο στους επιχειρηματίες της υγείας και στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Καμιά αναμονή, καμιά συνθηκολόγηση!
ΔΥΝΑΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 22 Οκτώβρη. Πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων.  
Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία, να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς!
Καμία συνδικαλιστική οργάνωση, κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός μάχης από τους αγώνες για τη ζωή μας.

Οκτώβρης 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου