Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

6η Εβδομάδα απεργίας στη «Phone Μarketing» ενώ οι απλήρωτοι στην PRS Hellas προχωρούν σε απεργία




                                  

Την 6η βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων διανύουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Phone marketing» (τηλεφωνικό κέντρο) στη Ν. Ιωνία που δίνουν μια σκληρή μάχη κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει την εκ περιτροπής απασχόληση του ενός 8ωρου τη βδομάδα και μισθούς από 120 έως 160 ευρώ το μήνα. Στην αποφασιστικότητα των απεργών προσκρούουν και οι νέες προσπάθειες της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, προκειμένου να χτυπήσει τον αγώνα τους.

«Οπλα» στα χέρια τους για τη συνέχιση του αγώνα οι εργαζόμενοι (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) έχουν το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.
Παράλληλα, στο πλευρό των απεργών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, οι φορείς που συσπειρώνονται σε αυτή, ενώ
πλήθος σωματείων και άλλων φορέων έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων. 

                 


Στη μάχη μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «PRS» (εισπρακτική εταιρεία) που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο καθώς παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι. 

Οπως αποφάσισαν στην προχτεσινή γενική τους συνέλευση προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία αύριο Πέμπτη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Την απεργία προκήρυξαν το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό και το ΣΕΤΗΠ.


αναδημοσίευση από το ιστολόγιο της γραμματείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου