Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Θανάσης Παφίλης για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις: Το ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κίνημα σε πειθαρχημένη απειθαρχία




Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι κρίκος σε μια συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη κρατική τρομοκρατία, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νομοθετικού εκτρώματος.
Με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει το σχέδιο νόμου σαν «απαίτηση της κοινωνίας», αναφέρθηκε στους εκατοντάδες φορείς που εξέφρασαν τη διαφωνία τους. «Ακόμα και το δικαστικό σώμα λέει ότι δεν θα παίξει το ρόλο του δήμιου των λαϊκών κινητοποιήσεων», σημείωσε επικαλούμενος τις αντιδράσεις των δικαστικών απέναντι στο νομοσχέδιο.
Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο είναι απαίτηση της μειοψηφίας που κατέχει τον πλούτο καταληστεύοντας το μόχθο της πλειοψηφίας. «Αυτοί θέλουν σιγή νεκροταφείου», είπε.
Απαντώντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τους κυβερνητικούς βουλευτές που ανέφεραν πως ο «νόμος θα εφαρμοστεί», επισήμανε πως όλες οι κατακτήσεις έγιναν μέσα από σκληρές αναμετρήσεις και αιματηρούς αγώνες που κανένας δεν κατάφερε να τους σταματήσει. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κίνημα σε πειθαρχημένη απειθαρχία και θα απαντήσει με δύο λέξεις: «Μολών λαβέ».

2 σχόλια:

  1. 1. Το στέλεχος του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, είναι ένα φαινόμενο. Δε θα ήταν άσκημα κάποιος ειδικός να τον μελετήσει, για το καλό όλων μας.
    2. Πάντοτε το θέμα που χειρίζεται το παίζει στα δάχτυλα. Δηλαδή δε χρειάζεται να το διαβάζει. Τα χαρτιά που έχει μπροστά του, ας πούμε, στη βουλή, νομίζω πως δεν είναι η ομιλία του, αλλά σημειώσεις: θα πω αυτό, θα πω εκείνο κτλ.
    3. Έχει τρομερή μνήμη – απίστευτα πράγματα. Αυτή τον βοηθάει, μιλώντας ν’ αναφέρεται σ’ ένα σωρό πρόσωπα, περιστατικά κτλ, χωρίς ποτέ να κάνει λάθος.
    4. Με τη μνήμη που έχει μπορεί ν’ ανοίγει ακόμα και προφορικές παρενθέσεις. Αυτό είναι τρομερά δύσκολο. Θα έλεγα μέχρι κι ακατόρθωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παράλειψα να πω πως και η Αλέκα Παπαρήγα έχει τα ίδια γνωρίσματα. Ποτέ δε διαβάζει αυτά που λεει. Σημειώσεις έχει μπροστά της. Το ίδιο έκανε κι ο Σπύρος Χαλβατζής. Καθόλου δε θέλω να μειώσω τους άλλους βουλευτές του ΚΚΕ. Μακριά από μένα τέτοια πράγματα. Ο καθένας βάζει το λιθαράκι του στον καθημερινό αγώνα του Κόμματος. Γενικά με την κατάρτιση όλων των στελεχών του Κόμματος, αποκλείεται να μην πάμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή