Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Υπόθεση ΤΖΑΜΠΟ Πάτρας: Αθωώθηκαν οι συνδικαλιστές Χρήστος Τσαντής και Δημήτρης Χριστόπουλος


Αθωώθηκαν χθες τα δύο στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Χρήστος Τσαντής και Δημήτρης Χριστόπουλος, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας, καθώς είχαν παραπεμφθεί με την κατηγορία της άσκησης βίας για διαφυγόντα κέρδη, μετά από μήνυση που έκανε η εργοδοσία του «Τζάμπο» επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη του απολυμένου εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου.
Λίγο πριν την εκδίκαση της δίκης πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση συμπαράστασης από εργαζόμενους, που οργάνωσε η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, μπροστά από τα δικαστήρια, με κεντρικό σύνθημα «η τρομοκρατία δεν θα περάσει».
Το δικαστήριο εξαιτίας αυτής της κινητοποίησης εκδίκασε την υπόθεση άμεσαπαρότι ήταν τελευταία στο πινάκιο με το σκεπτικό της «εύρυθμης λειτουργίας του δικαστηρίου» όπως δήλωσε ο πρόεδρος της έδρας.






Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο αθώωσε τα δύο στελέχη σημειώνοντας πως δεν τεκμηριώνεται η κατηγορία της άσκησης βίας. Από την πλευρά της νομικής υπεράσπισης της πολυεθνικής «Τζάμπο» ο δικηγόρος κ. Μπεκίρης, αφού δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο (εμφάνισε μόλις ένα μάρτυρα και ούτε αυτός επιβεβαίωσε «άσκηση βίας») αρκέστηκε στο να κατηγορήσει το ΠΑΜΕ ότι ξεσηκώνει τους εργαζόμενους και δημιουργεί προβλήματα στις επιχειρήσεις, όπως αυτή του «Τζάμπο», που σέβονται την νομοθεσία...
 πηγή:  http://edupame.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου