Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Έγκλημα σε βάρος του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΤΠΔΥ)



ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

   
     Ταφόπλακα στο ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  (ΤΠΔΥ) με τα χέρια των συνδικαλιστών    
                                              
ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ 


    
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το ΠΑΜΕ σας ενημερώνει για μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη στο ΤΠΔΥ.
    Χθες (5-3-12) έγινε η συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου με θέμα την συμμετοχή ή όχι του ταμείου στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Στο ταμείο αυτό την πλειοψηφία έχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, μέσω των εκπροσώπων τους
(6 στους 11). 
   Όμως παρά το γεγονός αυτό, η απουσία τριών συνδικαλιστών, 2 εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και 1 εκπρόσωπου (ΠΑΣΚΕ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) έδωσε την δυνατότητα στη διοίκηση του ταμείου να πάρει απόφαση για «κούρεμα» των ομολόγων του.
    Έτσι έβγαλαν την συγκυβέρνηση από τη δύσκολη θέση και δεν χρειάστηκε να μετατρέψει την διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων από «εθελοντική» σε υποχρεωτική…, ούτε βέβαια να αποζημιώσει τα ασφαλιστικά ταμεία για το «κούρεμα», όπως κάνει με τις τράπεζες, που τις ενισχύει με δισεκατομμύρια.
    Πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των ταμείων, για προδοτική επιλογή σε βάρος των εργαζομένων.
      Δεν χωρά καμιά δικαιολογία. Όλοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έπρεπε να είναι εκεί και να υπερασπιστούν την περιουσία του ταμείου, δηλ. των εργαζομένων. Να μην αφήσουν κανένα περιθώριο να λεηλατηθεί ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων. Εξάλλου όλοι έχουν αντικαταστάτες.
     Σήμερα η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ προσπάθησε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της.   Χρησιμοποίησε την σημερινή κινητοποίηση στο ΤΕΑΔΥ για προπέτασμα καπνού.
Μην ξεγελαστεί κανείς, πρόκειται για στάχτη για μάτια. Καταδικάστε τη στάση τους.
     Χθες στήριζαν τις κυβερνητικές αποφάσεις και συμφωνούσαν στο «χάρισμα» δισεκατομμυρίων σε βιομήχανους και τραπεζίτες στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας είτε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, είτε μέσω του χρηματιστηρίου……. Σήμερα βάζουν πλάτη στη χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων στο όνομα της μη χρεοκοπίας της χώρας…
    Οδηγούν στη χρεοκοπία χιλιάδες ασφαλισμένους (50.000 και πλέον) που περιμένουν πάνω από 2 χρόνια για να πάρουν το εφάπαξ, για το οποίο έχουν πληρώσει όλα τα χρόνια με τις εισφορές τους.
    Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και σ’ αυτό το ζήτημα και να τους γυρίσουν την πλάτη. Απαιτούμε:

Κανένα «κούρεμα» στα ομόλογα. Πλήρης κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία των ελλειμμάτων των ταμείων.

Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Άμεση χορήγηση του εφάπαξ.

Καμιά μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, ανάκληση όλων των μειώσεων που έχουν επιβληθεί.

    Μόνο η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ μπορεί να δώσει διέξοδο στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου