Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ


                                                       

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ  ΠΑΜΕ    ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ


ΤΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ 
ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ 
ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έκαναν ότι μπορούσαν στην τελευταία Γενική μας Συνέλευση για να σπείρουν στους συναδέλφους την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Και οι 3 παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου(ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ) ομόφωνα πρότειναν την αναστολή των κινητοποιήσεων….
Συμβιβάστηκαν με τις προτάσεις του υπουργείου εργασίας τις οποίες και υιοθέτησαν…
Τι κι αν η μεταφορά του ΟΕΕ στον ΟΑΕΔ ή όπου αλλού θα σημάνει ελαχιστοποίηση του έργου του!!
Τι κι αν η κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ ΟΕΕ σημαίνει αυτόματα ότι τα έσοδά του πέφτουν στα μισά!!

Βέβαια δεν λένε κουβέντα για το έγκλημα των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που συμφώνησαν με τον ΣΕΒ στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου στη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» με την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών για ΟΕΕ και ΟΕΚ.
Καθησύχαζαν τους συναδέλφους λες και δεν άκουσαν τίποτα για τις απολύσεις με αξιολόγηση που θα ακολουθήσουν!!
Συζητάγανε με το υπουργείο εργασίας , λες και δεν ήξεραν ότι όλες οι προτάσεις του είναι προτάσεις της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της τρόικας και της πλουτοκρατίας. Έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν ότι η κατάργηση του οργανισμού εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα.
Με δεκανίκια τους δικηγόρους, που έφεραν προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους και να τους βάλουν στο μέτρο του εφικτού και του ρεαλιστικού… , λέγοντας ότι τώρα πια οι οργανισμοί καταργήθηκαν …., δεν βοηθάει να συνεχίσετε τον αγώνα σας, να δούμε νομικά τα ζητήματα, οι καταλήψεις είναι παράνομες κ.α. Προσπάθησαν να τους εγκλωβίσουν σε ψεύτικες αντιπαραθέσεις και διλήμματα αν είναι καλλίτερη η απεργία ή κατάληψη…, προκειμένου να περάσουν την αναστολή κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης και δράσης.
Μόνο που ο συμβιβασμός με την δικιά τους πραγματικότητα, είναι συμβιβασμός με τα μέτρα της πλουτοκρατίας, που θέλει απολύσεις, χτύπημα της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, που θέλει τους εργαζόμενους μισοεργαζόμενους, μισοάνεργους, με μισθούς των 400 ευρώ, που θα πληρώνουν για κάθε παροχή πχ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στην υγεία κ.α, που θα κλέβει από τον ιδρώτα των εργαζομένων και θα τον χαρίζει στους εργοδότες.
Η κυβέρνηση επιταχύνει τις εξελίξεις, για να προστατεύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Καμιά αναμονή. Όλοι στη μάχη για την ανατροπή της αντιλαϊκής βαρβαρότητας. Εδώ και τώρα χρειάζεται να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης και αντεπίθεσης. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με το ΠΑΜΕ. Να μην επιτρέψουμε την υλοποίηση των μέτρων που συναποφάσισαν κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο.

Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ για:
ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-
ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΥΤΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ.
 

                                               29-2-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου