Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία Μεσολογγίου στις 6 μ.μ. Να αποσυρθεί η Συμφωνία για τις βάσεις! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!




Στις 6.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη και σε δεκάδες πόλεις, όταν στη Βουλή θα ψηφίζεται η κατάπτυστη Συμφωνία


  «Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την πάλη σε κάθε χώρο, σε κάθε γειτονιά ενάντια στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην κατάπτυστη ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, που ψηφίζεται στη Βουλή!

   
    Απαιτούμε:
  • Να αποσυρθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».
   Με αυτό το κάλεσμα, οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις, που έχουν συγκροτήσει Επιτροπές Ειρήνης, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία αυτοαπασχολουμένων, σύλλογοι γυναικών και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος, απευθύνονται στο λαό και τον καλούν να πάρει μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που οργανώνουν αύριο Πέμπτη 30 Γενάρη, μέρα που θα ψηφίζεται η κατάπτυστη Συμφωνία στη Βουλή.
   Στην Αττική το συλλαλητήριο διοργανώνεται στο Σύνταγμα, στις 6.30 μ.μ.
  Στα καλέσματά τους οι Επιτροπές Αγώνα σε όλη τη χώρα καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που «συνεχίζοντας στον στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της β' φάσης του "Στρατηγικού Διαλόγου" Ελλάδας - ΗΠΑ τον Οκτώβρη του 2019, αλλά και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που πίνουν νερό στο όνομα των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, φέρνει προς επικύρωση στη Βουλή την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία...».
   Υπογραμμίζουν ακόμη πως «οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού!» και τονίζουν μεταξύ άλλων: «Ο καβγάς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα δήθεν "ανταλλάγματα" από τις ΗΠΑ και τη Συμφωνία στόχο έχει να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και του λαού. Να συσκοτίσει τη στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. 
   Ο λαός μας να απορρίψει τα καλέσματα για "εθνική ενότητα και ομοψυχία", για "συναίνεση" σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Είναι σχεδιασμοί που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων ξένων και ντόπιων οικονομικών ομίλων στην περιοχή. 
 Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας! ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. 
 Μοναδικός στόχος είναι η εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου