Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ..."ανοχύρωτη" η Αττική, ανύπαρκτη η προστασία του λαού

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

   Πολλαπλασιάζονται οι νεκροί που επίσημα έχουν φτάσει τους 76, άγνωστος ακόμα ο αριθμός των αγνοουμένων, στους 187 οι τραυματίες. Αμέτρητες οι καταστροφές. Οικισμοί χάθηκαν από το χάρτη.
   Το ΚΚΕ απαιτεί άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων.
Χτες ήταν οι πλημμύρες, παλιότερα οι σεισμοί, σήμερα οι πυρκαγιές, θύματα πάντα τα λαϊκά νοικοκυριά. Κούφια λόγια οι κυβερνητικές εξαγγελίες στα «αναπτυξιακά» συνέδρια της Αττικής


Eurokinissi

   Η ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και όσων εμπλέκονται με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών δεν μπορεί να αποτρέψει θύματα, ανυπολόγιστες καταστροφές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου. Για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός.
   Κούφια λόγια οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα «αναπτυξιακά» συνέδρια της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Τα έργα αντιπυρικής προστασίας, όπως και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, δεν υλοποιούνται γιατί θεωρούνται κόστος χωρίς προσδοκώμενα κέρδη.
   Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών. Καλεί τα μέλη και τους φίλους του, τα μέλη της ΚΝΕ, να πρωτοστατήσουν μέσα από τη δράση τους στα εργατικά σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής για την οργάνωση της αλληλεγγύης, της άμεσης βοήθειας, για την οργάνωση της πάλης διεκδικώντας έργα και υποδομές που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.



Eurokinissi

Αναδημοσίευση από το Ριζοσπάστη

1 σχόλιο:

  1. Ακριβώς! Μόνο η Λαική Αλληλεγγύη μπορεί να προσφέρει μια στοιχειώδη ανακούφιση στους πληγέντες.
    Όλοι δίπλα συλλογικά, ενωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή