Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στις Διευθύνσεις Μεταφορών και αποχή από κάθε επιτροπή εξετάσεων





ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ
Λ. Συγγρού 80-88
117.41 Αθήνα
Site: syllogospatt.wordpress.com
τηλ. προέδρου: 6932442294

                                           Αθήνα 20-4-2016
                                      Αριθμ. πρωτ.:37

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΧΗΣ
ΑΠΟ 
ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ 
ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ                 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΗ 2016,
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4/16,
από ώρα 13.00 εως τη λήξη του ωραρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στην σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση συζήτησε τις εξελίξεις που αφορούν στην αδιαλλαξία της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εμμένει στην κατάργηση της προβλεπόμενης αποζημίωσης για το έργο της οργάνωσης, υποστήριξης και διεξαγωγής των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των υποψηφίων οδηγών και που με την στάση της αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πολίτες, που χρειάζονται και θέλουν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης και στους εκπαιδευτές οδήγησης, που ζουν από αυτό το έργο.
Παρ’ ότι οι συνάδελφοι έδωσαν χρόνο στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία και έδειξαν την καλή τους πρόθεση δουλεύοντας από 1 Ιανουαρίου έως 6 Μαρτίου, χωρίς να αμείβονται για το έργο των εξετάσεων, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά όλα δείχνουν ότι αποτελεί ειλημμένη απόφασή τους να «ιδιωτικοποιηθεί» το έργο, μέσα από την διαδικασία της «πιστοποίησης» ιδιωτών. Γι αυτό και δεν προχώρησαν σε επανακατάθεση στην Βουλή της σχετικής τροπολογίας, γι αυτό και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να προετοιμάσουν την «λύση», που θέλουν.
Στη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί με τα συσσωρευμένα αιτήματα πολιτών, κάποιες Περιφερειακές Αρχές, όπως της Αττικής και της Ηπείρου απαντούν με ένταξη του έργου των εξετάσεων εντός ωραρίου εργασίας, προσπαθώντας να δυσκολέψουν τον αγώνα των συναδέλφων και να σπάσουν την αποχή τους.
Ήδη πληροφορηθήκαμε πως από χθες έγινε με εντολή της Περιφερειακής Αρχής η «προεπιλογή» των συναδέλφων για να γίνουν οι εξετάσεις σήμερα το μεσημέρι, εντός του ωραρίου εργασίας μας.
Δεν μας προξενεί καμιά έκπληξη η στάση τους αυτή, αφού μέχρι τώρα έχουν «ευλογήσει» όλες τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων, αφού συμπλέουν με την πολιτική επιλογή ότι είναι μονόδρομος οι εργαζόμενοι να πληρώσουν την κρίση και το χρέος.
Αδιαφορούν με τα τεράστια προβλήματα, που θα δημιουργηθούν με την «απουσία» των συναδέλφων από το γκισέ και την υπηρεσία τους.
Δεν γνωρίζουν ότι οι υπηρεσίες είναι αποψιλωμένες από προσωπικό, ότι δεν περισσεύει κανείς, ότι  οι ουρές καθημερινά είναι μεγάλες και ότι οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των αιτημάτων συνεχώς αυξάνονται; Στο όνομα της επίλυσης του ζητήματος των εξετάσεων, δημιουργούν άλλα μεγάλα προβλήματα. Μπαλώνουν από δω…, ξηλώνουν από εκεί…
 
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση απαντάμε δυναμικά.

Όσο η κυβέρνηση δεν νομοθετεί την σχετική τροπολογία, συνεχίζουμε την αποχή από το έργο των εξετάσεων και την προετοιμασία τους, ανεξάρτητα από την ώρα που αυτές θα προσδιοριστούν (εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας) από την Περιφερειακή Αρχή. Προκηρύσσουμε Στάσεις Εργασίας, οργανώνουμε κινητοποιήσεις.
Δεν δεχόμαστε τις μειώσεις (άμεσες ή έμμεσες) των αποδοχών μας. Το έργο των εξετάσεων είναι «ειδικό» και γι’ αυτό απαιτούμε:
  • Νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των υπαλλήλων, που εργάζονται για το έργο των εξετάσεων οδήγησης, με αναδρομική ισχύ από 1-1-2016 και ταυτόχρονη εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς τους στους τόπους όπου διενεργούνται οι εξετάσεις.
  • Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του έργου των εξετάσεων οδήγησης και πραγματοποίησή του μόνο από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών. Όχι στους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίηση του έργου.
  • Κάλυψη των προβλεπόμενων για την χορήγηση διπλώματος οδήγησης ιατρικών  εξετάσεων των πολιτών από τα Ασφαλιστικά τους Ταμεία, καταργώντας τα σχετικά παράβολα.
Συνεχίζουμε την αποχή από το έργο των εξετάσεων οδήγησης και την προετοιμασία τους, ανεξάρτητα από την ώρα που αυτές θα προσδιοριστούν, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας.

Προκηρύσσουμε Στάσεις εργασίας για τους υπαλλήλους των Δ/νσεων Μεταφορών, για Τετάρτη 20 Απρίλη, Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22/4/2016, από ώρα 13.00 έως τη λήξη του ωραρίου

Σε περίπτωση που η Περιφερειακή Αρχή μεταφέρει σε άλλη ώρα το έργο των εξετάσεων, θα προσαρμόσουμε ανάλογα και τις ώρες των Στάσεων Εργασίας.

Καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου, ανεξάρτητα από τη θέση, που βρίσκονται στην υπηρεσιακή ιεραρχία να υλοποιήσουν τις αποφάσεις αυτές.-

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΗ 2016, ΩΡΑ 13.00
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (Συγγρού 15) &
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ, ΩΡΑ 15.00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου